Damat, torun, oğul, yeğen...

Milletvekili aday listeleri açıklandı.* * *AK Parti’den başlayalım...Erdoğan ve Davutoğlu dengeli bir liste hazırlamış. Erdoğan’a en yakın isim Mücahit Arslan Ankara’dan üçüncü sıradan...

Milletvekili aday listeleri açıklandı.
* * *
AK Parti’den başlayalım...
Erdoğan ve Davutoğlu dengeli bir liste hazırlamış. Erdoğan’a en yakın isim Mücahit Arslan Ankara’dan üçüncü sıradan aday gösterilirken, Tayyip Bey’in yakın ekibinden - müşavirlerinden sadece Aydın Ünal ve Ertan Aydın listelerde yer bulabildi. (Not: Ertan Aydın, Başbakan Davutoğlu’na da çok yakın bir isim) Mücahit Arslan’ın Erdoğan’a yakınlığı dışında çok önemli bir vasfı daha var.
Kürt siyasetinin önde gelen akil adamlarından İhsan Arslan’ın oğlu...
Aile, özellikle memleketleri Diyarbakır’da çok sevilir ve sayılır. Hal böyleyken Mücahit Arslan’ın Diyarbakır yerine Ankara’dan aday gösterilmesi yanlış karar.
AK Parti listesine bakınca iki önemli değişiklik göze çarpıyor: Geçmişte Edirne’den aday olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bülent Arınç’tan boşalan Bursa’ya, partinin parlayan yıldızı Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise Erdoğan Bayraktar’dan boşalan Trabzon’a alınmış.Listenin sürprizleri ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun damadı, Erdoğan şarkısını yapan Uğur Işılak ve bir dönem CHP MYK üyesi olan Savcı Sayan. (Not: Mahmut Övür, Muhsin Kızılkaya, Etyen Mahçupyan, Şamil Tayyar, Orhan Miroğlu gibi gazeteci-yazarisimler listede yer bulurken Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Kemal Öztürk’ün dışarda kalması da sürpriz.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.506 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar