Bir halk sağlığı sorunu olarak nepotizm!

Nepotizm, Türkiye’de sadece siyasette değil yaşamın her alanında karşımıza çıkan belki de son 60 yıla damgasını vuran büyük bir bela. Türk Dil Kurumu en basit haliyle “akraba eş dost kayırmacılığı” diye tanımlıyor nepotizmi.

Türkiye’de artık ne yazık ki “kalıtsal” bir viral hastalık halini aldı. Ciddi anlamda mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorununa dönüştü. Son yapılan yerel seçimlerin ardından belediyelerden gelen atama haberleriyle bir kez daha gündemimize girdi nepotizm.

Gündeme bakıyoruz da, CHP’li, AK Partili, MHP’li belediyeler eş, dost, akraba kayırmada adeta birbirleriyle yarışıyor. AK Parti kurulduğu dönemde aslına bakarsanız bu konuda çok kararlı bir adım atmış ve tüzüğüne belediye başkanı, bakan, vesaire.. konumdaki kişilerin yakınlarının aday dahi gösterilmesini yasaklamıştı. Lakin bu kural da zaman içinde esnetildi ve sonunda uzay boşluğundaki yerini aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar