Bir güzel fikir daha siyasete kurban giderken...

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi yapıldı dün. Fikir şahane! Katılımcılar müthiş. Gel gör ki kongrenin gündemine yine siyaset damgasını vurdu.

Yazık oldu. Kongrede gündem Kanal İstanbul’a kayınca CHP’li belediye başkanları salonu terk etti.

Kanal İstanbul yapılsın, yapılmasın bu ayrı mevzu ama hali hazırda kamuoyunun tartıştığı bir konuyu şu kadar önemli ve değerli bir toplantıya getirip harika bir işi mahvetmeye ne gerek vardı? Türkiye’nin şehircilik anlamında teknoloji çağının gerekliliklerine uyum sağlayacağı ciddi bir atılıma ihtiyacı var.

Bu atılımın gerçekleştirilmesi noktasında son derece kıymetli bir oluşumdu dünkü kongre… Umarım siyasi tartışmalardan çıkarıp icraata yönelik faydalı işlere imza atılacak bir vesileye dönüşür. Aksi halde bir güzel fikir daha siyasi tartışmalara kurban edilmiş olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.483 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.503 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.108 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.123 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar