Batıyoruz ama selden değil...

Rize’de yaşanan sel felaketiyle ilgili bölgeden fotoğraflar geliyor. O fotoğraflardan bir tanesi de bu! Bu ne mi? Dere kenarına yapılmış 7 katlı bir bina! Bu binanın buraya yapılmasına izin verenler, bu binayı buraya...

Rize’de yaşanan sel felaketiyle ilgili bölgeden fotoğraflar geliyor. O fotoğraflardan bir tanesi de bu! Bu ne mi?

Dere kenarına yapılmış 7 katlı bir bina!

Bu binanın buraya yapılmasına izin verenler, bu binayı buraya yapanlar adam öldürmeye teşebbüsten yargılansa kimse itiraz etmez. Sel felaketi sonrası Rize’de bir belediye başkanı “Allah’ım yardım et batıyoruz” demişti... Evet, sahiden batıyoruz ama sebebi sel değil, vurdumduymazlık.

DOLAR 5 TL OLUNCA BİZ...

Doların neden yükseldiğini, meselenin ne kadarının içeriden kaynaklı sebeplere ne kadarının dışarıdan kaynaklı sebeplere dayandığını, doların dünyadaki diğer para birimlerine karşı durumunu bilmeden, bir başka deyişle ekonomiye dair kelime bilgi sahibi olmadan döviz kurunu siyasi bir tartışmaya çevirmeyi başardık. Oysa ekonomi bir bilim. Verileri analiz ederek doğru sonuca ulaşmak mümkün. Oturup biraz kafa yoran herkes doların 5 TL’ye gelmesinde bizim ekonomi yönetimimizin ne kadar payı var, ne kadarı bizim dışımızda gelişen olaylardan kaynaklı öğrenebilir. Türkiye’deki döviz kuru tartışması iktisatçıları meslekten soğutacak bir seviyede devam ederken emeği geçen herkesi kutluyorum.

FİKİR BİRLİĞİ

ABD Dışişleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmeye dair yazılı açıklama geldi: “İki ülke arasındaki sorunların ortadan kaldırılması için çaba göstermeye devam edileceği konusunda fikir birliğine vardılar.” Vay be, işte diplomasinin zaferi!!! Ben artık saymayı bıraktım. Amerika’yla vardığımız bu kaçıncı “fikir birliği” bilmiyorum. Gülüp geçiyorum. Size de tavsiye ederim.

TETRİS VE HAYAT!

Geçenlerde denk geldim kim yazmış, nereye yazmış bilmiyorum ama müthiş bir tespit, bayıldım: “Hayat Tetris’teki gibidir. Doğru insanı doğru yere koyabilirsen geçmişi yok edersin.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 363 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar