Bakan Kurum: Amaç Salda'yı korumak, betona çevirmek değil

Salda Gölü’ne TOKİ’nin yapacağı Millet Bahçesi’ne tepkiler var. Trabzon’un bir zamanlar doğa harikası olan Uzungöl’ün “iyileştirme” adı altında betona teslim edilişini gördükten sonra bu tepkilere haksız demek de mümkün değil.

Salda Gölü’ne dair eleştirileri ve detayları konuşmak üzere Çevre Bakanı Murat Kurum’u aradım. “Oraya da millet bahçesi yapılmasın, ne olur?” diye sordum.

Bakan Bey cevap verdi: “Öncelikle Salda konusunda bu duyarlılığı görmek beni ülkenin Çevre Bakanı olarak çok mutlu ediyor.

Ayrıca eleştirileri de saygıyla karşılıyorum. Ancak ortada büyük bir bilgi eksikliği var. Amaç gerçekten Salda’yı korumaksa, o doğal cennetin karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit şu anki durumu.”

AYAKLA BASILMAMASI GEREKEN YERE ARABA PARK EDİLİYOR

Bakan Kurum “Millet bahçesi yapma nedenimiz orayı koruma altına almak” diyor ve ekliyor: “Ben defalarca gittim, gördüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.488 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar