Az duyduğu için övünenler yanılıyor!

Benim gibi günde 8 saat uyuyan bir “uykucu” için çevremde sayıları her geçen gün daha da artan çok az uyumakla övünen hatta günde 4-5 saat uyumayı bir gurur vesilesi gören insanlarla baş etmek ne kadar zordur...

Benim gibi günde 8 saat uyuyan bir “uykucu” için çevremde sayıları her geçen gün daha da artan çok az uyumakla övünen hatta günde 4-5 saat uyumayı bir gurur vesilesi gören insanlarla baş etmek ne kadar zordur anlatamam.

Az uyumayı verimliliğin, başarının anahtarı gibi anlatanların, uykuya düşkün insanları tembellikle itham edenlerin aslında ne kadar yanıldığını iki yıl önce Arianna Huffington’ın yazdığı benim ise maalesef yeni okuyabildiğim “Uyku Devrimi” kitabı olağanüstü bir şekilde ispatlıyor.

Arianna Huffington, 2005’te haber sitesi Huffington Post'u kurdu. Site o kadar başarılı oldu ki 6 yıl sonra AOL'e 315 milyon dolara satıldı. Arianna Huffington, Time’ın her yıl yayınladığı Dünyanın En Etkili 100 Kişisi listesine 12. sıradan girdi. Huffington 2007’de bir sabah ofiste düştü.

Uyandığında bir kan gölü içindeydi. Çenesini kırmıştı. Apar topar hastaneye kaldırıldı. Doktoru ona tek bir soru sordu: “Uyuyabiliyor musunuz?” Bu kaza Arianna’nın hayatını değiştirdi. Hayatındaki o değişimin merkezinde ise uyku vardı.

Başarılı ama sağlıksızlar...

Huffington kitabında az uyuyan kişilerin kendilerinin iddia ettiği gibi iyi örnek olmaktan öte çok kötü örnekler olduğunu rakamlar ve örneklerle anlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.488 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar