Abdullah Gül aday olur mu?

Ahmet Hakan dün Hürriyet’te Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili 3 tez yazmış:“- BİRİNCİ TEZ: Abdullah Gül, Saadet Partisi’nin adayı olarak çıkarsa......

Ahmet Hakan dün Hürriyet’te Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili 3 tez yazmış:

“- BİRİNCİ TEZ: Abdullah Gül, Saadet Partisi’nin adayı olarak çıkarsa... İkinci tura kalamaz. İkinci tura muhalefetin en büyüğü olan CHP’nin adayı kalır. Bu durumda Gül’ün adaylığının bir anlamı olmaz.

- İKİNCİ TEZ: Muhalefetin tümü Abdullah Gül etrafında birleşir ve Gül’ü tek aday olarak gösterirse... AK Parti’nin memnuniyetsizlerinin Abdullah Gül’e destek vermeleri söz konusu olabilir ve Gül’ün şansı artar.

- ÜÇÜNCÜ TEZ: Muhalefetin tümünün Abdullah Gül’ü ilk turda tek aday olarak göstermesi, ikinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakasına dönüşebilir. Gül, bilhassa CHP tabanından oy alamaz. Bu da Erdoğan’ın işine yarar.”



Saadet Partisi bunu ister mi bilmem ama de ki istediler; AK Parti’nin kurucusu, bir önceki dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül gidip Saadet’in adayı olmaz. Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemden bugüne kadarki yaklaşımını hep “gereksiz” risk almamak üzerine inşa eden Gül bunu asla yapmaz.



İkinci ve üçüncü teze gelince...

Bunlar da bana göre mümkün değil.

Niye mi? Öncelikle Türkiye’de şu an muhalefet dediğimiz bloğun bırak Abdullah Gül’ü, herhangi başka bir isim üzerinde uzlaşması mümkün değil.

Uzlaşmak bir yana dursun şu an CHP, İYİ Parti ve HDP’yi kolay kolay aynı masaya oturtamazsın. Olmaz ya hadi oldu! Diyelim ki muhalefet uzlaştı...

Böyle bir konjonktürde Abdullah Gül’ün HDP’nin de adayı olmayı kabul edeceğine sahiden inanıyor musunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 363 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar