50 yıldır aynı hata yapılıyor!

Nedir o hata? Eğitimi, siyasi-ideolojik tartışmalara, bilek güreşine kurban etmek. Sadece AK Parti iktidarı döneminde 17 yılda 15 kez değişen bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Şimdi yeniden bir sistem değişikliğine gidiliyor...

Değişik üzerine yapılan tartışmalar, eleştiriler yine siyasi-ideolojik çerçeveden dışarı çıkmıyor. Oysa teknoloji öyle bir noktaya geldi ki; artık eğitimde yeni bir paradigma var. Bildiğimiz her şeyi unutup sıfırdan başlamak zorundayız. Türkiye’deki tartışmaların bu yeni paradigmada hiçbir karşılığı yok.

KODLAMA BİLMEYEN ÇOCUK CAHİL SAYILACAK!

Çocuklara hazırladığımız dünya değişti, hayat değişti ama okullar aynı kaldı. 21’inci yüzyılda her şey “akıllı”, birbiriyle konuşuyor! Kodlama bilmeyen bir çocuk bu yeni dünyada okuma-yazma bilmiyormuşçasına “cahil” kabul edilecek.

Zannediliyor ki; çocuk okulda gördüğü dersle kimliğini inşa ediyor. O devir artık bitti! Türkiye’deki güncel tartışmadan örnek verelim: Din dersi zorunlu mu? Din dersini zorunlu tuttun diye dindar olmuyor çocuk ya da kaldırdığında dinsiz... Bu içerik tartışmalarının hepsi siyasi-ideolojik tartışmalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar