'O binalar yıkılacak, insanımızın hayatını göz göre göre tehlikeye atamayız!'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kartal’da çöken binayla ilgili dün çok net konuştu: “Bunun adı afet değil. Bu bölgeyi incelemeye aldık. Kimse kusura bakmasın riskli binalarda oturulmasına izin...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kartal’da çöken binayla ilgili dün çok net konuştu: “Bunun adı afet değil. Bu bölgeyi incelemeye aldık. Kimse kusura bakmasın riskli binalarda oturulmasına izin vermeyeceğiz.” Cumhurbaşkanı’nın bahsettiği o incelemeyi dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordum.

'ÇÖKEN BİNANIN ÇEVRESİNDEKİ BAZI BİNALAR DA FARKLI DURUMDA DEĞİL'

Çöken binada ne mühendislik ne de mimari hizmet alınmış. Hiçbir hesaplama yapılmamış. Temeli sorunlu, kullanılan malzeme sorunlu... Ancak bu haldeki tek bina o değilmiş! Bakan Kurum durumun vahametini şöyle anlattı: “Acı hadisenin yaşandığı gün hemen olay yerine gittik. Çöken binayla ilgili tespitleri yaptıktan sonra çevresindeki binalara da bir bakalım dedik. Hemen yanındaki binanın temeline kadar indik. Genel hatlarıyla bir inceleme yaptık. Tablo korkunçtu.”

'ŞU AN 10 BİNAYI İNCELİYORUZ, BU SAYI ARTACAK'

“İlk etapta bölgedeki 10 yüksek riskli bina ekiplerimiz tarafından incelemeye alındı” dedi Bakan Kurum ve bu binaların halini şöyle tarif etti: “Aralarında durumu çok vahim binalar var ki bunlar için derhal gerekli adımları atacağız. Bu binalar derhal boşaltılıp, yıkılacak. 18 insanımızı kaybettik. 14 yaralımız var. Bu acıyı tekrar yaşamamak adına ne gerekiyorsa yapacağız. Binalarda yaşayan vatandaşlarımız kentsel dönüşüm kapsamında mağdur edilmeden güvenli binalara taşınmaları sağlanacak.”

'O MALZEMEYLE BIRAKIN APARTMANI BARAKA BİLE YAPILMAMALI'

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.484 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.504 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.108 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.124 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar