Kılıçdaroğlu ve İnce görüşmesinden ne çıkar?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’yle görüşecek. Görüşme talebi Muharrem İnce’den geldi. Konu muhtemelen yaklaşan yerel seçimler öncesi İnce’nin kamuoyunda da çokça yer...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’yle görüşecek. Görüşme talebi Muharrem İnce’den geldi. Konu muhtemelen yaklaşan yerel seçimler öncesi İnce’nin kamuoyunda da çokça yer bulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı.

İnce’nin adaylığıyla ilgili CHP yönetiminde genel kanı negatif. Bu adaylığa olumsuz bakanların en büyük argümanı cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul’da alınan oyun referandumda alınan oyun altında kalması.

Hatırlatalım; referandumda İstanbul’dan yüzde 51.35 HAYIR oyu çıkarken Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 37 oy almıştı. Kimine göre çok objektif kimine göre ise son derece sübjektif bir değerlendirme. Bunun üzerine yorum yapmayacağım.

Kaldı ki bana sorarsanız İnce’nin aday gösterilmemesinin asıl nedeni bu rakamlar değil.

Muharrem İnce’nin 24 Haziran akşamından başlayan ve bitmek bilmeyen bütün başarıları kendine, bütün başarısızlıkları partisine ihale eden tavrı.

İnce’nin en son cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili mağlubiyeti “Gel bakalım Muharrem”e bağlaması bardağı taşıran son damla oldu. Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesinden farklı bir sonuç çıkar mı bilmiyorum.

Lakin Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklında İstanbul için Muharrem İnce yok! Yakın çevresinden duyduğum kadarıyla Kemal Bey üç isim üzerinde duruyor ki bunların arasında en güçlü aday Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. CHP’nin İstanbul adayı muhtemelen İmamoğlu olacak. Diğer iki isimden biri ise iş dünyasından, diğeri siyasetten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 359 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar