Büyükşehir çalışıyor...

İstanbul Batı Ataşehir’de “metro inşaatı” diye bir çalışma başlatıldı. Tam da Ülker Arena’nın önünde büyük bir kazı alanı ve koskoca bir bölge trafiğe...

İstanbul Batı Ataşehir’de “metro inşaatı” diye bir çalışma başlatıldı. Tam da Ülker Arena’nın önünde büyük bir kazı alanı ve koskoca bir bölge trafiğe kapatıldı. Neredeyse 2 yıl geçti üzerinden... Dün öğrendim ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir süre önce bütçe yetersizliği gerekçesiyle bu çalışmayı durdurmuş! Aylardır bir tek işçi çalışmıyor. Arkadaş madem bir iş yapmıyorsun bari yolu aç! O da yok. Anlayacağınız Ataşehir’in göbeğinde trafiğin yoğun olduğu gün ve saatlerde hayatı felç eden koskoca anlamsız bir çukur var! Tebrikler, büyükşehir hakikaten çalışıyor.

İLBER HOCA 4 AYRI DİLDE NASIL FIRÇA ATTI?

İlber Ortaylı Türkiye’den bir kafileyle İran seyahati yapıyor... Seyahat sırasında İran’daki tarihi, turistik bir yer geziliyor. Hoca kafileye bulundukları yerin önemini anlatırken o sırada etraflarında farklı ülkelerden gelen başka turist kafileleri gürültü yapıyor. Hoca en sonunda dayanamıyor İngiliz, Fransız, Rus ve İranlıların bulunduğu kafilelere tek tek dalıyor. Her birine kendi dillerinde temiz bir fırça kayıyor. Bu hikayeyi duyunca hemen İlber Ortaylı’yı aradım, sordum, doğruladı: “Doğru” dedi. “Bizim Türkler böyle yerlerde ortama ve insanlara çok daha saygılı ama bilhassa bazı milletlerde bu saygı hiç yok!” “Hocam 4 ayrı dilde fırça mı attın? Sen çok yaşa” dedim. “Kaç dilde hatırlamıyorum ama 4 olmasa da birkaç dilde atmışımdır herhalde” dedi. Güldük.

DİB KADAR ZEKİ OLMAYABİLİRİZ AMA APTAL DA DEĞİLİZ!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir Atatürk düşmanına yaptığı ziyaretle ilgili kısa bir açıklama yaptı, Özetle dedi ki “Ziyaret 9 Kasım saat 14:35’de gerçekleşmiş tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir.”

Sayın DİB Erbaş, O zatı, insani duygularla başka devlet büyüklerimiz de ziyaret etti. Bu başka bir şey, o ziyareti DİB cüppesi giyip 10 Kasım’ın arifesine denk getirmek başka iştir.

Kaldı ki bu ziyaret plansızca, hiçbir art niyet taşımadan yanlışlıkla o tarihe denk de gelmiş olabilirdi. Ama bir açıklama yapıp hiç bu mevzudan bahsetmemek, ziyaretinizin altında yatan bir mesaj olduğuna dair kaygıları güçlendirmiştir. Zatı aliniz kadar zeki olmasak da hiçbirimiz aptal değiliz. Atatürk’ün kurduğu devlette çalışıp, o devletin size verdiği makam aracıyla, kamu görevinizin başında olmanız gereken bir gün ve mesai saatinde “10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe kenefe gidin” diyen adama yaptığınız ziyaretle hatırlayacağız sizi. Sonsuza dek.

TÜRKİYE'DEN 2 AYDA 14 MİLYAR DOLAR ÇIKARAN KİM?

Merkez Bankası’nın eylül ayına ait Ödemeler Dengesi İstatistikleri enteresan bir veri ortaya koydu. Ağustos-Eylül ayında yabancılar az da olsa para getirmeye devam ederken yurtiçinde yerleşik yatırımcılar Türkiye’den 14 milyar dolar çıkardı. Şimdi biz bu adamlarla mı aynı gemideyiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 363 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar