Yerel seçimde İzmir'de AK Parti, İstanbul'da CHP

İzmir’deydim önceki gün. Şehirde inanılmaz bir lağım kokusu var. Belediyecilik konusunda kimle konuşsam herkes büyükşehir belediyesinden şikayetçi. Türkiye genelinde artan genç işsizlikten İzmir de...

İzmir’deydim önceki gün. Şehirde inanılmaz bir lağım kokusu var. Belediyecilik konusunda kimle konuşsam herkes büyükşehir belediyesinden şikayetçi. Türkiye genelinde artan genç işsizlikten İzmir de nasibini almış.

Bunun faturasını belediyeye çıkarmak hak değil ama seçim sürecinde vatandaş buna bakmaz. Sandık ilk önüne geldiğinde kime denk gelirse cezasını ona keser.

Evet, İzmir CHP’nin kalesi. Kolay kolay kimseye de vermez. Kazanır, kazanmaz orasını bilemem ama bu yerel seçimde CHP doğru bir aday göstermezse AK Parti İzmir’de oyunu ciddi oranda artırır. Benden söylemesi.

Aynı durum İstanbul’da da AK Parti için var. CHP Muharrem İnce’yi aday göstermeye hazırlanıyor. Ekonomik kriz, işsizlik iktidardaki AK Parti için büyük risk!

Buna aday gösterilen ismin İnce gibi kuvvetli biri karşısındaki durumu eklenirse CHP İstanbul’da rekor oy alır. Bu da benden söylemesi. Bir önceki yerel seçimde Antalya için yazmıştım aynı şeyi...

CHP’li belediye rahat rahat kazanacağını düşünürken sokaktaki vatandaşın hiç de öyle düşünmediği açıktı. Nitekim anketler yanıldı, CHP belediyeyi AK Parti’ye kaptırdı.

‘YA HAKLI YERE GÖTÜRSELERDİ’

Şenol Güneş anlattı geçenlerde. Sokrates’i evinden almaya geldiklerinde eşi “Kocamı haksız yere götürüyorsunuz” diye isyan edince. Sokrates eşine dönüp şöyle cevap vermiş: “ya haklı yere götürselerdi?”

KANAL İSTANBUL’UN ZAMANI MI ŞİMDİ?

İktidarın 100 günlük eylem planı içerisinde Kanal İstanbul’un da startının verileceği duyuruldu. Yahu ekonomi böylesine zor bir dönemden geçerken, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projelerin Hazine üzerindeki yükleri ortadayken ne Kanal İstanbul’u? Ne acelesi var?

MİT TARİHİNİN EN BAŞARILI DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Geçtiğimiz gün Reyhanlı katliamının sorumlusu paketlendi... Önceki gün Yunanistan’a kaçmak üzere olan 7 terörist yakalandı. Dün ise Zeytin Dalı Operasyonu’nda 2 askerimizi şehit eden 9 terörist Suriye’de paketlenip getirildi.

Önceki akşam Hakan Fidan’la karşılaştım bir düğünde, kendisine de söyledim. MİT tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşıyor. Gerek istihbarat gerekse operasyon anlamında MİT’in bu kadar etkili olduğu çok az dönem daha gördük.

Hep yazdım bir kez daha gururla yazıyorum: Bunu ancak büyük devletler söyler: “Bu devlete, bu millete karşı suç işlersen dünyanın neresinde hangi deliğe girersen gir seni bulur getirir hesabını sorarız. Kaçamazsın.”

TESPİT GİBİ TESPİT

Gökhan Dağıstanlı geçenlerde şahane bir tespit yaptı: “işçilerin sağa, patronların sola oy verdiği tek ülke biziz galiba!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 363 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar