Kesin bilgi: Binali Yıldırım İstanbul'a aday değil

Geçenlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığıyla ilgili ortalıkta dolaşan söylentiler...

Geçenlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığıyla ilgili ortalıkta dolaşan söylentiler üzerine yazı yazdım ve sordum: “Acaba Yıldırım aday olur mu?”

Birkaç gündür hem parti genel merkezinde hem de Yıldırım’ın yakın çevresinde bu soruya cevap aradım. Ve aldığım bütün cevaplar aynı yere çıktı. Binali Yıldırım başbakanlığı döneminde de bu söylentiler çıkmıştı.

Binali Yıldırım çok net bir şekilde böyle bir isteği olmadığını o dönem dile getirmişti. Ancak son günlerde Yıldırım’ın İstanbul adaylığı konusunda fikir değiştirdiği, sıcak bakmaya başladığı şeklinde söylentiler dolaşmaya başlayınca aynı konu yeniden gündeme geldi.

Bir kere şunu söyleyeyim: Yıldırım’ın fikir değiştirdiği, belediye başkanlığına sıcak baktığı filan tamamen uydurma! Konuştuğum herkes, Binali Bey’in en yakınındakiler dahil aynı şeyi söyledi: “Beyefendinin ne İstanbul’a ne de başka bir yere belediye başkanı olmak gibi bir gündemi yok, isteği hiç yok.”

4-5 farklı kaynaktan teyit edilmiş bilgidir: Binali Yıldırım ne İstanbul’a ne de başka bir yere aday olmayacak. Dedikodulara itibar etmeyiniz.

DEV PROJE MÜTEAHHİTLERİ THY’YE BAKIP ÖRNEK ALSIN!

Sigortası, uçak parçası, yakıtı, kiralama ücretleri ve ötesi... Türk Hava Yolları’nın neredeyse tüm masrafları dolar üzerinden... Buna rağmen THY döviz kurundaki yükselişi bilet fiyatlarına yansıtmama kararı aldı. Yerli ve milli duruş işte tam olarak budur.

Bu milletin, bu devletin sayesinde bir noktaya gelip zor günde yerini hesap kitap yaparak değil devletinin ve milletinin menfaatini gözeterek belirlemek... Helal olsun THY’ye, bir kez daha gurur duyduk. Darısı bu devlet bu millet sayesinde servetine servet katıp bugünlerde sırra kadem basan “büyük proje” müteahhitlerine...

Sadece Osmangazi Köprüsü için Hazine geçen yıl 1 buçuk milyar TL’ye yakın sözleşmede garanti edilen taahhüt bedeli ödedi bu arkadaşlara. Türkiye’nin bu döneminde çıkıp bir tanesi “Dur arkadaş ben de taşın altına elimi sokayım, 3 kuruş daha az kazanayım bu benim milletime devletime borcumdur” demeyecek mi?

ATATÜRK HAVALİMANI’NI KAPATIP ABDÜLHAMİT HAN HAVALİMANI AÇMAK!

Sevilay Yılman yazmış, Atatürk Havalimanı kapatıldıktan sonra açılacak 3. havalimanının adı Abdülhamit Han Havalimanı olacakmış. Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu gibi ne Osmanlıyla ne de Abdülhamit Han’la bir alıp veremediğim var.

Aksine geçmişini, ecdadını, tarihini inkar edene saygı da duymam. Ama kusura bakmayın adı Atatürk olan havalimanını kapatıp yerine Abdülhamit Han diye havalimanı açmak başka iş! Başka bir kafa. Başka bir mesaj.

Umarım ülkeyi yönetenler böyle bir hataya düşmezler. Yeniden kutuplaşma, yeniden kamplaşma, yeniden gerginlik. Yapmayın bunu kardeşim. Şu sıralar son ihtiyacımız olan şey bu. Yapmayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 364 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 684 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 218 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar