15 Temmuz anması nasıl olacak?

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıl dönümüne birkaç gün kaldı.Cumhurbaşkanlığının himayesindeki anma programının detayları da netleşti.Sanat, spor, medya ve siyaset dünyasından isimlerin davet...

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıl dönümüne birkaç gün kaldı.

Cumhurbaşkanlığının himayesindeki anma programının detayları da netleşti.

Sanat, spor, medya ve siyaset dünyasından isimlerin davet edildiği İstanbul’daki program akşam 18.30-19.00 gibi eski adıyla Boğaziçi, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlayacak.

Mehter geçişi, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından köprünün hemen girişinde yapılan anıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak. Erdoğan’ın konuşmasının ardından cumhurbaşkanlığının belirlediği diğer protokolün konuşmalarına geçilecek.

Bu arada şunu da belirteyim: 15 Temmuz günü öğlen saatleri itibarı ile tören bitimine kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü her iki yönde de trafiğe kapalı olacak.



Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 15 Temmuz gecesi özel bir oturum düzenlenecek. Erdoğan İstanbul’daki törenden Meclis’teki bu oturuma katılacak ve bu sefer darbe girişimi gecesi hainlerin hedeflerinden biri olan Meclis çatısı altından tüm dünyaya seslenecek.



Erdoğan’ın Meclis’te konuşmasına başladığı saatlerde gece yarısı itibarı ile tüm Türkiye’de camilerden salalar yükselmeye başlayacak.

Koordinasyon komitesi Kısıklı, Acıbadem, Çengelköy... gibi 15 Temmuz gecesi darbecilerin yoğun olarak saldırdığı noktaları belirledi. Programın sonunda köprüye gelen herkes belirlenen bu noktalarda o gece demokrasi nöbeti tutmaya davet edilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.488 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar