#BabaBeniSanayiyeVer

Devletin ağırlığı vardır. Devlet büyüklerimiz bizim gibi düşünemez. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar değerlendirmeli, karar alırken fikri yoğun istişare süreçlerinden...

Devletin ağırlığı vardır. Devlet büyüklerimiz bizim gibi düşünemez. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar değerlendirmeli, karar alırken fikri yoğun istişare süreçlerinden geçirmelidirler. Bugün yaşamakta olduğumuz birçok sıkıntı da istişaresizlikten kaynaklanmadır.

***

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en büyük sorunlarının kaynağı ve kendi de büyük bir sorun olan eğitim üzerinde revizyon çalışması başlatıldı. Sayın cumhurbaşkanının da söylediği gibi eğitimde başarılı olunamadı. O kadar bilim adamı, profesör, öğretim görevlisi olan ülkemde gerekli istişareler özenle yapılmaz, eğitim devi Japonya ve diğer Asya ülkelerinin eğitim anlayışları, sistemleri incelenmez ise yarın doğacak sonuç aynı olmakla beraber kaybeden yine bir nesil olacaktır.

***

Gerek sosyal medya hesaplarımda gerekse köşe yazılarımda belirtmekten yorulduğum basit, etkili, dünyaca uygulanan, olumlu sonuç getireceğini düşündüğüm eğitim sistemine geçilmesi taraftarıyım. Pratiğe dayalı eğitim sistemi. Bu eğitim sistemi kalıcı olmakla beraber şimdikinin aksine bilinçli, vasıflı bir üniversite mezunu topluluğu oluşturcaktır. Belli başlı üniversitelerden de dahil olmak üzere ne okuduğunun bilincinde olmayan binlerce mezun mevcut. Ezbere dayalı sınav sisteminde, sınava kadar akılda tutulan bilgi sınavdan sonra kaybolmaktadır. Pratiğe dayalı sistemde ise kalıcılık esastır, mesleğe yöneliktir.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
#BabaBeniSanayiyeVer 30 Eylül 2017 | 124 Okunma #BabaBeniSanayiyeVer 30 Eylül 2017 | 445 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar