YSK yerine saray gerekçe açıklıyor

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER Seçimlere şunun şurasında bir ayı biraz aşkın zaman kaldı. Seçim dediğimiz aslında tekrar seçim tabii...

31 Mart’ta yapılan ama AKP’nin içine sindiremediği için iptal ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi.
Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimini iptal kararını şöyle açıklamıştı;
“Bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, oy çokluğuyla karar verilmiştir.”
Bu açıklama doğal olarak herkesi şaşırttı.
Şaşırtan şu: İptal kararı sandık kurullarının oluşturulmasında yasalara uyulmaması nedeniyle veriliyor ama bu sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için geçerli. Oysa aynı kurullar ilçe belediye başkanı ve meclis üyeleri seçimlerinde de görev yaptı. Bu seçimler niye iptal edilmiyor?
Bu soru AKP’lileri de çok sıkıştırdı. Çoğu cevap bulamadı.
İktidar seçimi neden iptal ettirdiğini anlatabilmek için videolar hazırladı, kamuoyunu sayılara boğarak “oylar çalındı” algısı yaratmaya çalıştı.
Ama belli ki bu da yetmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar