Yoksa en iyisi CHP’den hiç söz etmemek mi?

ANALİZ Birkaç gündür canım çok sıkılıyor. Çünkü yandaş medyada çıkan “CHP’li belediyelerde eş dost akraba kayırmacılığı” haberleri üzerine yaptığımız eleştiriler, CHP’de çok farklı tepkilere neden oldu.

Konu aslında basit.
AKP’liler ve yandaş yalakaları, 17 yıldır iktidarda eş dost akraba kayırmacılığı yapıyor.
“Bizden olan olmayan” ayırımı ile hiçbir ahlaki kural tanımadan her türlü adaletsizlik adeta diz boyu.
Liyakatını kimsenin sorgulamadığı bir damat, Hazine’nin anahtarını elinde tutuyor, yaptığı bütün hataların bedelini bu millet ödüyor.
Şimdi muhalefet ayağa kalktı ve AKP’nin kale gibi gördüğü yerleri bile kazandı ya, AKP’liler ve tetikçileri rezil bir kampanyaya başladı.

Birkaç yerde CHP’li belediye başkanlarının bazı makamlara yakınlarını getirmesini dile dolayarak müthiş bir yıpratma kampanyasına başladı.
Bunun üzerine aralarında benim de olduğum bazı iktidar muhalifi gazeteciler, CHP’yi uyaran yazılar yazdık ve ekranlarda söyledik.
Uyarının özü şuydu: Elbette liyakate önem verdikten sonra önemli makamlara getirilenlerin kim olduğuna bakılmaz, bakılmamalı.
Ancak millet, AKP’nin yıllardır süren usulsüzlüklerine, adam kayırmacılığına, milleti kamplara bölmesine tepki olarak muhalefeti destekledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar