Yok artık Numan Kurtulmuş

CANIMI SIKAN ŞEYLER Daha mürekkebi bile kurumadı dünkü yazımın. Siz benim önceki gün öğleden sonra yazdığım yazıyı dün okurken, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü...

CANIMI SIKAN ŞEYLER

Daha mürekkebi bile kurumadı dünkü yazımın. Siz benim önceki gün öğleden sonra yazdığım yazıyı dün okurken, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş “dehşet” bir açıklama yaptı.
Dünkü yazımda “Vatandaş bombalar yine patlamaya başlar mı endişesi içinde” demiş ve 7 Haziran-1 Kasım sürecindeki terör eylemlerinin iktidar partisine nasıl puan olarak döndüğünü anlatmıştım.
Benzer bir gelişmeye tanık olabilme olasılığının şimdi de yüksek olduğunu “korkarak” dile getirmeye çalışmıştım.
Bu yazıma cevap Numan Kurtulmuş'tan geldi.
Başbakan Yardımcısı “Referandum sürecinde bombalı eylemler, suikastlar, terör eylemleri olabilir” dedi.
Bu olasılık var mı?
Elbette var. Tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok.
Burada “dehşet veren” şey Numan Kurtulmuş'un “terörün nasıl biteceğini” açıklamasında.
Hükümeti temsil eden Numan Kurtulmuş “Halkımız evet oyu verdikten sonra bu terör de bitecektir” diyor.
Özü şudur bu ifadenin; “Ey millet iyi düşün taşın, eğer referandumda evet demezsen, Tayyip Erdoğan'ı padişah yetkileriyle donatmazsan bil ki bu terör ve kaos bitmeyecektir. Eğer canını seviyorsan, teröre hedef olmak istemiyorsan evet de kurtul. Yoksa…”
Rahmetli 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in deyimiyle “vaaa mı bunun başka bir izah tarzı?”
Bir zamanlar “Harun gibi geldiler, Karun oldular” diyen, iktidar partisini yolsuzlukla suçlayan ama sonra altına güzel bir koltuk verilince saf değiştiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bana göre ipin ucunu bir hayli kaçırdı artık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar