Yerseniz; Hava Kuvvetleri Komutanı o gece darbeyi bile bile düğüne gitmiş!

KAFAMI BOZAN ŞEYLER Yerseniz; Hava Kuvvetleri Komutanı  o gece darbeyi bile bile düğüne gitmiş! Cumhurbaşkanı Erdoğan cemaatin dinci faşist darbe kalkışmasından iki ay sonra “Bu darbeye tiyatro, oyun diyenler de...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Yerseniz; Hava Kuvvetleri Komutanı  o gece darbeyi bile bile düğüne gitmiş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan cemaatin dinci faşist darbe kalkışmasından iki ay sonra “Bu darbeye tiyatro, oyun diyenler de darbecidir” açıklaması yapınca ortalık karıştı.
İlk geceden itibaren bu darbenin bir oyun olma ihtimalini de düşünenler ister istemez tedirgin oldular.
Ancak Cumhurbaşkanı darbenin bir oyun olmadığını anlatmak için çırpınırken yandaş takımı Erdoğan'ı yüceltmeye kalkarak darbenin “gerçekten bir oyun” olduğunu da kanıtlamaya çalışıyorlar adeta.
Bunun son örneklerinden biri de hükümet tarafından Hürriyet'e yerleştirilen Abdülkadir Selvi'nin dünkü yazısı.
Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi gecesi nasıl bir kahramanlık yaptığını anlatmak isterken inanılmaz bir gafa imza atmış.
Selvi'ye göre Erdoğan'ın uçağı havada vurulmasın diye radarlar kör edilmiş.
Bunun da talimatını bizzat Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal vermiş.
Önce Selvi'nin o anla ilgili yazdıklarını bir okuyalım;
Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinde o an havada olan uçaklar görülüyor. Ancak Harekat Merkezi darbecilerin elinde. Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın derdest edilmeden önce yaptığı müdahale Erdoğan'ın işini kolaylaştırıyor. Abidin Ünal darbecilerin eline geçmeden önce harekat merkezinin kör edilmesi talimatını veriyor. Korgeneral İsmail Günaykaya Hava Kuvvetleri'nde görevli astsubayı arıyor. Trafonun yerini tarif ediyor, şalteri indirmesini söylüyor. Astsubay “niye yapayım” diye sorunca bu kez devreye Abidin Ünal giriyor. Astsubayla konuşup talimatı yerine getirmesini söylüyor. Astsubay şalteri indiriyor, elektrikler kesiliyor, radar ekranı kapanıyor, harekat merkezi kör oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar