Yeni Başbakan damat Berat Albayrak

DEDİKODU YENİ BAŞBAKAN DAMAT BERAT ALBAYRAK Hükümetle saray arasındaki soğukluk Ankara'nın dondurucu kış şartlarına rağmen giderek daha da hissediliyor.Hükümet üyelerinden, bazı milletvekillerinden, kimi AKP'li...

DEDİKODU

YENİ BAŞBAKAN DAMAT BERAT ALBAYRAK

Hükümetle saray arasındaki soğukluk Ankara'nın dondurucu kış şartlarına rağmen giderek daha da hissediliyor.
Hükümet üyelerinden, bazı milletvekillerinden, kimi AKP'li yöneticilerden gelen aykırı sesler sarayı çok öfkelendiriyor.
Bir Başbakan yardımcısı MHP'nin cumhurbaşkanlığı sistemi için verdiği desteği “tuzak” olarak niteliyor, bir diğeri Avrupa Birliği'nin bir başarı efsanesi olduğunu söylüyor, bir bakan OHAL'den rahatsız olduğunu dile getiriyor, bazı bakanlar OHAL'in daha fazla uzamaması gerektiğini belirtiyor.
Bunların hepsi saraydan dikkatle izleniyor.
Ankara'daki “kulağı delik” haber kaynağım “bütün bu olanlardan sorumlu tutulan kişi Başbakan Binali Yıldırım, yakında günah keçisi olarak ilan edilmesi ve görevden azledilmesi kimseyi şaşırtmasın” dedi.
Peki, Binali Yıldırım'ın da son kullanma tarihi geldiyse ve değiştirilecekse yerine getirilecek kişi kim?
Kaynağım “aslına bakarsan” dedi “Daha ilk günden itibaren Erdoğan'ın gönlünde damat bey vardı. Ancak o koşullarda (damadını başbakan yaptı) denmesin diye Binali Yıldırım'ı tercih etti” diye sürdürdü.
Erdoğan son günlerde çok yakın çevresine “Başından hata ettim, ilk düşündüğümü yapacaktım” diyormuş.
Berat Albayrak'a gelince; zaten başbakan gibi çalıştığı söyleniyor. Bakanlar ondan habersiz hiçbir adım atamıyormuş. Berat Albayrak'tan onay almayan hiçbir bakan saraya çıkamıyormuş, hazırladıkları projeler, alacakları kararlar hatta bakanlık içinde yayınlayacakları genelgeler, yönetmelikler bile önce Berat Albayrak'ın onayına sunuluyormuş. Berat Albayrak da bunları saraya danıştıktan sonra ilgili bakanları sonucu bildiriyormuş.
Daha önceki bir yazımda belirtmiştim. Saray'da Erdoğan'ın yanına rahat girebilen sadece 4 kişi var. Bunlardan biri Berat Albayrak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar