Yani tamam da anlamadığım şu; kim tenis oynayacak, kim havuza girecek?

ACAYİP YAZILAR Turgut Özal keyfine düşkündü. Eşi Semra Hanım da öyleydi. Tatil yapmayı, denize girmeyi severlerdi.

Başbakanlığı sırasında bir iki kere, yakın gördüğü bazı iş insanlarının teknelerinde tatil yapmış, tatil köylerinde kalmıştı.
Cumhurbaşkanı olunca buna köklü bir çözüm bulmaya karar verdi.
Basın danışmanı olduğu gibi, en yakın dostlarından da biri olan Can Pulak’a, “Marmaris çevresinde bir yer bulalım, cumhurbaşkanlığı için tatil evi yapalım. Böylelikle benden sonra gelenler de yararlanacağı gibi, – Şunun teknesine bindi, bunun oteline gitti- gibi dedikodulardan da kurtuluruz” demişti.
Can Pulak, Okluk Koyu’nda içinde eski yapı bulunan satılık bir arsa buldu.
Zaten Özal’ın kesin talimatı şöyleydi; “Mutlaka imarlı olacak, çevre korumaya mutlaka çok dikkat edilecek, usulsüz hiçbir şey yapılmayacak.”

Erdoğan’ın muhteşem yazlık sarayı, dört ayrı bölümden oluşuyor. Daha önce küçük bir yazlık ev bulunan araziye, 13 bin 166 metrekare kapalı inşaat yapıldı. Her blokta 250 metrekare büyüklüğünde kapalı hobi alanları bulunuyor. 4 ayrı havuz, bir tenis kortu, bir basketbol, voleybol ve futbol ortak alanı var. Binlerce ağacın kesildiği Okluk Koyu’nda çok büyük bir arazi de doldurularak toprak olarak kazanıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar