Yandaş yandaşı ifşa edince kavga çıktı

ACAİP YAZILAR Medyanın yüzde 95’i iktidarın daha doğrusu sarayın kontrolünde. Bir iki gazete ve iki üç televizyon dışındaki medya kuruluşlarında iktidar aleyhine olabilecek hiçbir şeyin yayınlanması mümkün değil...

Bu medyada çalışanların bir bölümü gerçek görüşleri ne olursa olsun bunu kamuoyu önünde dile getirme hakkına sahip değil.
Çünkü buna kalkışan anında kapının önüne konuluyor.
Durum böyle olunca, gerçek fikrini asla ortaya koyamayan ama bu medyada, özellikle de kamuoyu önünde görünen herkesin “yandaş, yalaka, tetikçi” sıfatını hak etmesi kaçınılmaz.
Doğal olarak bu medyada çalışan herkes bunu biliyor.
Bir kısmı ise aslında rahatsız.
Gerçek fikrini asla söyleyemediği halde saray tarafından cezalandırılmayanlar bazı tavır ve davranışlarının arkasına sığınarak “ben tarafsızım, gerektiğinde fikrimi söylerim, kimseden korkmam” türü çıkışlar yapıyorlar.
Aynı sayfada iktidara bir iyi bir kötü gönderme yaparak kendilerini kurtardıklarını sanıyorlar.
Oysa gerçek bu değil ve bunu herkes biliyor.
Kimse kendine bahane aramasın.
Bu medyada çalışan herkes yandaştır.
Değilse çıksın açıklasın, başına geleceği peşinen kabullensin ve “ekmek parası” ucuzluğunun arkasına sığınmasın.
Bu konuda yaşanan son medya kavgası çok ibretlik.
Yandaşların en önde gidenlerinden, parmak salladığı hemen herkesi işinden attıran, saray adına medya raconu kesen Cem Küçük kendini “çok farklı konumda” gören ve herkesin de böyle düşündüğünü sanan Ahmet Hakan’ı bir kalemde harcayıverdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar