Veliaht Selman'la alıp veremediğimiz nedir?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERKaşıkçı cinayetinin üzerinden 2 ayı aşkın süre geçti. Bu süre içinde çok şey yazıldı çizildi ama ortada ceset yok, katil yok ve cinayet silahı nedir...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Kaşıkçı cinayetinin üzerinden 2 ayı aşkın süre geçti.
Bu süre içinde çok şey yazıldı çizildi ama ortada ceset yok, katil yok ve cinayet silahı nedir bilinmiyor.
Yaygın inanç Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürüldüğü parçalara ayrılıp dışarı çıkarıldığı yönünde.
Cinayet tam olarak böyle mi işlendi tam bilemiyoruz.
Elimizdeki tek şey Suudi yetkililerin “Cemal Kaşıkçı, konsolosluğun evlilik işlemleri için geldiği sırada çıkan bir boğuşmada ölmüştür” sözleri.
Bunun dışında bir kanıt yok.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çantasına koyup herkese dinlettiği bir ses kaydı olduğu belirtiliyor ama bunun da ne kadar kanıt olduğu tam belli değil.
Buraya kadar her şeyi biliyoruz.
Benim merakım şu; AKP iktidarı ve saray nedense cinayeti çözmek, katilleri yakalamak ve adaleti yerine getirmek için değil de, bu olayın arkasında azmettirici olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın olduğunu kanıtlamak için çabalıyor.
Elbette bir cinayetin azmettiricisinin kim olduğunun ortaya çıkarılması çok önemlidir ama Türkiye’nin önceliği bu değildir.
Almanya, Amerika, İngiltere, Çin veya herhangi bir ülke cinayetin bu ayağının ortaya çıkarılması için çabalayabilir ama Türkiye’nin önceliği cinayeti kanıtlamak olmalı.
Çünkü bu iğrenç cinayet ne yazık ki ülkemizde işlendi.
İstanbul emniyeti ve savcılık Türk medyasına bilgi vermiyor, bunun yerine yabancı medyaya bilgi sızdırıyor ve bu sızdırılan bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla ilgili Türk birimleri ilk andan itibaren cinayeti biliyorlar.
Zaten bu nedenle Suudi Arabistan’dan gelen ekip izlenmiş, her yaptıkları kayda geçirilmiş.
Buna karşın nedense cinayeti önlemek ya da işlendiği anda müdahale etmek akla gelmemiş.
Ya da böyle olması uygun görülmüş.
Şimdi bunlar ortadayken Türkiye’nin “Cinayetin arkasında kralın oğlunun olduğunu” kanıtlamaya çalışmasına bir anlam verebiliyor musunuz?
Deyin ki bir süre sonra azmettiricinin Muhammed bin Selman olduğu ortaya çıktı.
Türkiye’nin bir çıkarı var mı bunda?
Aslında yok.
Yok ama bu sayede cinayetin ülkemizde işlendiği, bizim de buna engel olamadığımız gibi kanıtları da ortaya çıkaramadığımız gerçeğinin unutulacağını sanıyoruz muhtemelen.
Tam bir şark kurnazlığı yani.
Ya da Muhammed bin Selman ile tepemizdeki yöneticilerin arasında bizim de bilmediğimiz bir husumet var, şimdi fırsatını yakalamışken bunun hesabını yapıyoruz.
Öyle bile olsa yine de bize yararı yok.
Üstelik gelişmeler beklediğimiz gibi olmayıp da bir süre sonra bu adam Suudi Kralı olursa ne yapacağız?
Cumhurbaşkanı, mevcut kralı “Mekke ve Medine’nin hizmetkarı” unvanıyla yüceltmeye ve cinayetten ayırmaya çalışıyor, yeni kral oğlu olunca da aynı biçimde onu da yüceltecek mi?

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar