Üçüncü Viyana seferi mi?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERAKP’nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan “ustalık” konusunu biraz fazla abarttı sanki. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı yapamayacağını söylüyor...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan “ustalık” konusunu biraz fazla abarttı sanki.
Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı yapamayacağını söylüyor, çünkü İnce henüz çok acemi, bu işin altından kalkamazmış.
İnce’ye yönelik bu beyin yakan suçlamayı “seçim geliyor iç politikada olur böyle şeyler” diyerek kabul edebiliriz belki.
Ancak Erdoğan benzer “çırak” tanımlamasını Avusturya Başbakanı için de yaptı.
Malum Avusturya 7 caminin kapatılmasına ve Türkiye’den gelen imamların oturma izinlerinin iptaline karar verdi.
Şu anda Türkiye’de “bu karar neden alındı?” sorusu hiç sorulmadan Avusturya’ya yönelik ağır sözler söyleniyor.
Erdoğan da çok tepkili bu duruma. Ancak öyle sözler söylüyor ki, şaşırmamaya alışmış olmamıza rağmen yine de şaşırıyoruz.
Çünkü Erdoğan cami kapatmaya karşı “Haçlı-Hilal savaşından” söz ediyor. Türkiye’nin gereğini yapacağını söylüyor.
Bakın Erdoğan’ın sözleri şöyle; “Her yerde Müslümanlara yönelik baskılar artıyor. Avusturya’nın şu anda Müslümanlara camilere yönelik tavrı İslam düşmanlığının görünen yüzüdür. Burada Avrupa’ya doğrusu Avusturya’nın başbakanına sesleniyorum. ‘Çok daha gençsin daha senin çok şöyle tecrübe edinmen lazım. Şunu unutma senin bu çıraklığın bu tavırların senin başına çok işler getirebilir. Zira bilesin ki Avusturya’da bir caminin kapatılması oradaki Müslümanların, din adamlarının Avusturya’dan atılması yurtdışı edilmesi yeniden bir haçlı hilal mücadelesini başlatır ki bunun sorumlusu sen olursun’ Bunu söylerken sadece oraya seslenmiyorum. Tüm batıya sesleniyorum. Başta Almanya bu adamınıza çeki düzen verin. Çeki düzen vermezse olay farklı yere doğru gider. Bizimde kendimize göre argümanlarımız atacağımız adımlar var. Orada benim 250 bin kardeşime zulmedilmesine asla müsaade etmeyiz. Gereken neyse onu yaparız.”
Bu sözlerden ne anlamamız gerekiyor?
Avusturya’nın başkenti Viyana biliyorsunuz.
Önce Kanuni Sultan Süleyman sonra da Merzifonlu Karamustafa Paşa Viyana’yı almak üzere kuşatmıştı. Kanuni kenti alamadan vefat etmiş ve ordu geri çekilmişti. Merzifonlu Karamustafa Paşa ise başarılı olamadığı için sefer sırasında boğdurulmuştu padişah tarafından.
Sanki üçüncü Viyana kuşatmasını da Erdoğan yapacak gibi konuşmuş, öyle değil mi?
AKP cumhurbaşkanı adayının bu sözleri elbette toplumun en geri kesiminde ve yandaş-yalaka medyada kendine çok geniş yer buluyor.
“Dünyaya karşı dik duruş sergileyen” Erdoğan alkışlanıyor.
Bizde alkışlanabilir ama dünyada ne kadar ciddiye alınır orası meçhul.
Ayrıca her halde bu çağda bir tür Hristiyan-Müslüman çatışmasından söz etmek de akıllara sığacak bir şey değildir.
Avusturya ya da başka hangi Hristiyan ülke “haçlı saçmalığına” kalkışabilir.
Deyin ki kalkıştı, kiminle nerede nasıl savaşacaktır?
Ama bu savaş, eskiden yaşandığı bir Haçlı seferi yerine “ekonomik savaş” olursa bundan kimin zararlı çıkacağını tahmin etmek de zor olmasa gerek.
Sonuç, seçime doğru umarım son “akla ziyan” açıklamalardan biri olur bu.

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar