Türkiye tefecilerin elinde mi?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER Bayram tatilinde Ankara’dan gelen, sarayda da iyi kaynakları olan bir dostumla beraberdik. İki gün kaldı İstanbul’da, hayli uzun iki sohbet yaptık. Siyasetten elbette çok şey konuştuk.

Saray kaynaklı duyduğum bazı şeylere çok şaşırdım.
Önümüzdeki günlerde yeri geldikçe sizlerle de paylaşırım elbette.
Bugün Ankaralı dostumun ekonomi ile ilgili söylediklerini sizlere aktarmak istiyorum.
Duyduklarım hiç hoş değil, hatta öyle ki; “Ne hallere düşmüşüz, buradan nasıl çıkacağız?” dedirtecek cinsten şeyler bunlar.
Dostum, “Türkiye’yi sonunda tefecilerin de eline düşürdüler” dedi.
İşin özeti şu: Sistem çok sıkıştı. Borç ödeme konusunda çok büyük zorluklar çekiliyor. Borçlanmayı ise artık beceremiyoruz. Bu nedenle uluslararası tefeciler devreye girdi.
Kimdir bu tefeciler, bunlardan ne kadar para alıyoruz?
Dostumun anlattığına göre, merkezi Londra’da olan büyük sermaye sahipleri, Türkiye’nin anlık finansmanını sağlamak üzere çok yüksek faizler uygulamaya başlamışlar.
İktidar, başka çaresi kalmadığı için bu çok yüksek faizli ve aynı oranda kısa vadeli paraları almaya başlamış.
Ağustos ayının kurtarılması şu an mümkün görünüyormuş ama eylül-ekim aylarında Türkiye’yi bir facianın beklediği söyleniyormuş..
.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar