Trump’la yine sevindirik oldular

CANIMI SIKAN ŞEYLERAKP Genel Başkanı’nın en çok eleştirdiği ülke Amerika. Hemen her gün mutlaka “ey Amerika” diye başlayan nutuklar atmayı çok seviyor. Milletin bir bölümü de buna bayılıyor....

CANIMI SIKAN ŞEYLER

AKP Genel Başkanı’nın en çok eleştirdiği ülke Amerika. Hemen her gün mutlaka “ey Amerika” diye başlayan nutuklar atmayı çok seviyor. Milletin bir bölümü de buna bayılıyor. Hele Erdoğan “Türk Milleti’nin yeniden gerçek gücünün farkına varması karşısında adeta birileri kudurmuş durumda. Türkiye artık gücünün imkânlarının, yapabileceklerinin farkında olan bir ülkedir” diye konuştuğu zaman ortalık alkıştan inliyor.
Millet gerçekten bu iktidarın tüm dünyaya, tabii ki başta Amerika’ya kafa tuttuğunu, dünya ülkelerin de önümüzde titrediğini, artık bize hiçbir fenalık yapamayacaklarını zannediyor.
Ancak bu sihir yabancı ülkelerden biri, özellikle Amerika bize el uzattığında bozuluveriyor.
O esip gürlemeler, efelenmeler, aşağılamalar falan bir kenara bırakılıyor “Trump çok samimi mesaj gönderdi” veya “Merkel geri adım attı” ya da “Trump geceyarısı telefonla aradı” gibi başlıklarla bir anda “sevindirik” duruma geçiyorlar.
İşte son örnek Amerika Başkanı Trump’ın Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gönderdiği mesaj. Bütün yandaş medya Trump’ı manşete taşımış. Açın bakın dünkü gazetelere. Cumhuriyet Bayramı kutlamamaları üç isim üzerinden haber yapılmış. Erdoğan’ın mesajı, Başbakan’ın mesajı ve Trump’ın mesajı. Zannedersiniz ki Trump da bizden biri, o kadar benimsenmişler o kadar önem vermişler.
Ortak görüş şu; Amerikan Başkanı sorunların çözümü için sıcak mesajlar veriyor. İyi de aramızdaki sorun bizim yüzümüzden mi çıktı? Rıza Zarrab’ı, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı’nı tutuklayan, onları “itirafçı” yapmaya çalışan Amerika değil mi? AKP Genel Başkanı’nın korumalarına gıyabi tutuklama kararını Türk mahkemeleri mi verdi? Bize parasıyla silah vermediği halde terörist PYD’ye bedava silah yardımı yapan sanki Amerika değil de başka bir ülke mi? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına artık vize verilmeyeceğini açıklayan da Amerika değil mi?
Bu kadar aşağılanmış durumda olmamıza rağmen neden hâlâ Trump’ın bir Cumhuriyet Bayramı mesajından “ilişkilerde yumuşama, sorunların çözümü için adım” türü algılar oluşturmaya çalışıyoruz ki acaba?
Bütün bunlar iktidarın aslında dış dünyada son derece güçsüz olduğunun, ancak içeride bunu saklamak için sanki tüm dünyaya kafa tutuyoruz algısı yaratıldığının kanıtı. Kamuoyu önünde Amerika’yı hizaya getirdiğimizi anlatanlar aslında Amerika’dan gelecek bir olumlu haberi duyabilmek için kırk takla atıyorlar.

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.190 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar