Tarihi değil kurtuluş günü

ANALİZ Demokratik hukuk devleti olmaktan hak ve özgürlüklere bağlı olmaktan dün itibarıyla resmen çıktık. Halk tarafından devleti temsil etmesi için seçilen ve tarafsızlık yemini eden bir cumhurbaşkanı...

ANALİZ

Demokratik hukuk devleti olmaktan hak ve özgürlüklere bağlı olmaktan dün itibarıyla resmen çıktık.

Halk tarafından devleti temsil etmesi için seçilen ve tarafsızlık yemini eden bir cumhurbaşkanı 16 Nisan'da sadece yüzde 1.3'lük bir fazlalıkla kabul edilen anayasanın ilgili maddesinin “erken uygulanmasına” karar verildiği için dün iktidar partisine üye oldu.

Cumhurbaşkanı 20 gün sonra da yapılacak olağanüstü genel kurul ile AKP'nin genel başkanı da olacak.

Ucube bir anayasa değişikliğinin hiçbir hukuk kuralına sokulamayan bir maddesi ile partili olma hakkı kazanan Cumhurbaşkanı ay sonu itibarıyla “tek başına” ülkeyi yönetecek partisi için de devlet için de bütün kararları canı nasıl istiyorsa öyle alacak.

Daha önce de defalarca yazdığım gibi 2019'da seçilecek kişiye verilecek yetkilerden sadece ikisinin ayrılarak mevcut cumhurbaşkanına verilmesi tam bir hukuk katlidir.

Diğer tüm yetkiler için 2019'un beklemesi gerekirken farklı bir anayasa ve yine farklı bir sistemle seçilen cumhurbaşkanının yüksek yargı organlarının üyelerini belirleme ve bir partiye üye olma hakkını önceden kazanmasının tek anlamı vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar