Şu diploma olayını bitirin artık

ÖNERİ Erdoğan’ın diploma konusu yine gündeme geldi. Bu kez, 2014’te yapılan ilk cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında verdiği “Noter onaylı diploma fotokopisi” nedeniyle bir noter katibine soruşturma açıldı.

Konu özetle şu; Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı olmak için gereken evrakı tamamlarken, ‘aslı gibidir’ ibareli noter tasdikli diploma fotokopisini de YSK’ya verdi. Ancak daha sonra anlaşıldı ki, Erdoğan’ın ‘aslı gibidir’ onayını aldığı diploma, aslında diploma değil fotokopiymiş. Yasalara göre noter, tasdik edeceği belgenin aslını görmek zorunda. Görecek ki fotokopisinin üzerine ‘aslı gibi’ yazacak. Ancak İstanbul 15’inci Noterliği Başkatibi bunu yapmamış.
Türkiye Noterler Birliği, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının fotokopisini, “Dairemizce onaylanması istenilen işbu fotokopinin ilgilisi tarafından gösterilen ve iade edilen aslına uygun olduğu ve örnek verildiğini onaylarım!” şeklinde tasdik eden noter katibi hakkında soruşturma açmayan İstanbul 15. Noteri Nejla Akgün’e uyarma cezası vermiş.
Karar, Ahmet Davran adlı vatandaşın açtığı dava sonucu alındı ve bu sayede tekrar medyanın gündemine geldi.
Başından bu yana Erdoğan’ın diploma konusunda neden bu kadar direttiğini anlamıyorum.
Sonuçta konu Erdoğan’ın diplomalı olup olmaması değil.
Daha doğrusu kimse Erdoğan’ı diploma ile değerlendirmeye çalışmıyor.
Ancak cumhurbaşkanı adayı olabilmek için “üniversite diploması” gerekiyor.
Yıllar önce Erdoğan’ın üniversite diploması olmadığı iddiaları ortaya atıldı.
Erdoğan bunlara cevap bile vermedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar