Söyleyin kimi asmak istiyorsunuz?

ANALİZ SÖYLEYİN KİMİ ASMAK İSTİYORSUNUZ? Cumhurbaşkanının meydanlarda “İdam” çığlıkları atanlara “Bekleyin, önüme gelir gelmez imzalarım” demesinden sonra...

ANALİZ

SÖYLEYİN KİMİ ASMAK İSTİYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanının meydanlarda “İdam” çığlıkları atanlara “Bekleyin, önüme gelir gelmez imzalarım” demesinden sonra yanılmıyorsam medyada “kanunlar geriye işlemez” diye yazan ve ekranlarda da söyleyen ilk kişiyim.
Tabii ki hukuktan biraz nasibini almış herkesin bildiği bir konu bu. Anayasada da var; “Bir kanun sanıklar aleyhine geriye işletilmez. Sanık lehine ise geriye de işleyebilir.”
Bu basit bir evrensel hukuk kuralıdır. İlk benim söylemem kimsenin bilmediği anlamına gelmiyor elbette sadece Kolomb'un yumurtası hesabı benimki.
Sonunda Başbakan da MHP'nin kendisini köşeye sıkıştırması üzerine “Biliyosunuz idam geriye işlemez” dedi.
Oysa kalabalıkların “idam çılgınlığının” tek gerekçesi var.
Darbeciler asılsın istiyorlar.
Fetullah Gülen asılsın.
Kaçan FETÖ üyesi gazeteciler, savcılar, yazarlar, imamlar yakalansın, getirilsin ve asılsın.
Onlar da yetmez, İmralı'daki terör örgütü lideri de asılsın.
Daha doğrusu Erdoğan'ın karşısındaki kalabalıklar böyle olacağını sanıyorlar.
Başbakanın da söylemek zorunda kaldığı “idam geri işlemez” kuralını herhalde Cumhurbaşkanı Erdoğan da biliyordur, bilmemesi düşünülemez de zaten.
O halde “millet idam istiyor, milletin iradesine ters düşemeyiz” popülizminin asıl amacı ne acaba?
Fetullah Gülen'i, FETÖ'cüleri Apo'yu asamayacağınıza göre idamı neden bu kadar istiyorsunuz?
Bunu sorduğum bir AKP'li “Tamam da, idam gelirse darbecilere ders olur. Bir daha kalkışırlarsa asılacaklarını bilirler” dedi.
Ben de “Haklısın ama yarın iktidar değişirse veya darbeciler başarıya ulaşırsa da asılacaklar başka olmaz mı?” diye karşılık verdim. Sustu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar