Soru sormaya cesaret etseler belki kamuoyu da bir şeyler öğrenecek

CANIMI SIKAN ŞEYLERBilgiyi koca gazetenin genel yayın müdürünün yazısından öğrendim. Bir grup gazeteci, AKP’li Numan Kurtulmuş’un yemek davetine katılmış. Genel yayın müdürü olan da...

CANIMI SIKAN ŞEYLER

Bilgiyi koca gazetenin genel yayın müdürünün yazısından öğrendim.
Bir grup gazeteci, AKP’li Numan Kurtulmuş’un yemek davetine katılmış.
Genel yayın müdürü olan da gözlemlerini yazmış.
Kurtulmuş bu yemekli toplantıda Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamalar yapmış.
(Nedenini bilemiyorum. Yazmamışlar. Kurtulmuş, İçişleri Bakanı veya emniyetten sorumlu AKP’li mi onu da bilmiyorum. Ama bana göre bu konuyla ilgili en ilgisiz kişilerden biri.)
Ama gazeteci dediğin artık soru sormaya korktuğu için bizler de sadece Kurtulmuş’un yazılmasını istediği konuları öğrenebiliyoruz.
Aydınlanmıyoruz, fikrimiz oluyor sadece.
Örneğin Kurtulmuş, “Sayın Cumhurbaşkanımız dünya liderleri ile çok önemli diplomasi yürüterek ülkemizin tavrını net bir şekilde ortaya koydu” diyor.
Nasıl bir diplomasi bu, soran yok.
Herhalde Kurtulmuş’un kastettiği şey Erdoğan’ın çantasındaki ses kasetlerini gittiği resmi toplantılarda yabancı devlet adamlarına dinletmesi olsa gerek.
Numan Kurtulmuş gazetecilere “Bu olayı unutturmayacağız” dedikten sonra “cevap bekleyen” üç soruyu sıralamış;
Ceset nerede?
Talimatı kim verdi?
Türk işbirlikçi kim?
Bir de son soru eklemiş “Bunun azmettiricisi de vardır, bunun siyasi faturası olacak” demiş.
Oysa Numan Kurtulmuş’un partisi bu soruları gazetecilere soracak değil tam tersine bunların cevabını verecek bir konumda, ama gazetecilerin aklına “Siz niye soruyorsunuz bilmeniz gerekmiyor mu?” demek gelmiyor.
Numan Kurtulmuş’un masasında karınlarını doyuran gazeteciler “18 kişi Türkiye’ye girip çıkıyor, cinayet işledikleri söyleniyor, bu kişilerin x-ray’den geçen çantalarının görüntüleri bile yayınlanırken haklarında hiçbir işlem yapılmamasının” nedenini de sormuyorlar.
“Cinayet süreci boyunca Türk medyasına neden hiç bilgi verilmediğini, tüm bilgilerin neden yabancı medya ile paylaşıldığını” sormak da akıllarına gelmiyor gazetecilerin.
Ancak yazısından öğreniyoruz ki koca gazetenin genel yayın müdürü “Kaşıkçı cinayeti, Suudi Arabistan’a umre turları konusunda bir yavaşlama etkisine yol açtı mı?” diye sormak istemiş.
Bu cinayet olayı nedeniyle aklına takılan bir tek bu soru varmış.
Ama işe bakın ki onu da cesaret edip soramamış.
Vah medyam vah.

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar