Siyaset böyle komedi görmemiştir

ANALİZAnkara’da dün müthiş bir şov vardı. 1994’ten bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Melih Gökçek dün meclis toplantısında yaptığı...

ANALİZ

Ankara’da dün müthiş bir şov vardı. 1994’ten bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Melih Gökçek dün meclis toplantısında yaptığı konuşma ile istifa etti. Baştan sona bir komedi gibi geçen törende Melih Gökçek Genel Başkanı Erdoğan istediği için istifa ettiğini birkaç kez üstüne basa basa söyledi.
AKP Türkiye’ye bir şey öğretti. O da şu; “İktidardan yanaysanız ne yaparsanız yapın asla rezil olmazsınız.” Elbette yapılan şeylerden pek çok kişi rezil oluyor ama aldırmıyorlar. İktidarı elinde tutunca aldırmamak bir çare oluyor elbette. Herkes rezil olduğunuzu görse ve söylese bile siz aldırmayınca sanki bir şey olmuyormuş gibi geliyor herhalde.
İşte Melih Gökçek de dün rezil olduğu halde hiç aldırmaz bir tavır içinde adeta bir kahraman gibiydi. Sanki genel başkanının talimatıyla istifa etmiyor da yeniden seçim zaferi kazanmış bir başkan edasıyla konuşuyordu. 1994’ten bu yana Ankara’ya yaptığı hizmetleri anlattı tek tek. Köprüleri, kavşakları, parkları saydı. Partisine nasıl sadakatle hizmet ettiğini anlattı. Üç cümlede bir Recep Tayyip Erdoğan’ı övgüye boğdu.
Sonunda da “Genel Başkanım istediği için istifa ediyorum” dedi. Ancak nedense genel başkanın istifasını isterken neyi öne sürdüğünü söylemedi. Sadece “dava”dan söz etti. Bu davaya bağlı olduğunu anlattı. Bu dava gereği genel başkanın emir verdiğini emirin demiri keseceğini söyledi. İyi de bu emir neden verilmişti. İşte o yok.
AKP’deki istifalar artık komedi halini aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş belki de ilk kurban olduğu için şov yapamadan çekip gitti. Sessizliğe büründü. Gökçek dün komedi bir şovla gözyaşları içinde ve AKP’lilerin ayakta çılgınca alkışlaması eşliğinde buruşturulup kenara atıldığını ilan etti. Şimdi sırada Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanları var. Sanıyorum onlar da bu tür komedi şovlarıyla istifalarını verecekler.
Lafa gelince hepsi demokrat. Hepsi hukukun üstünlüğüne inanıyor hepsi özgürlük ve bağımsızlık düşkünü. Ancak bütün bunlar ancak genel başkanın talimatları çerçevesinde geçerli. Onca yıl çok başarılı hizmet ettiğini anlatan bir başkan gerekçesi bile belli olmayan emirle çekilip gidiyor. Sonra da ancak komedi programlarında olacak şekilde “Hakkımda dosyalar olduğu. Bunlardan korktuğum söyleniyor” diyebiliyor. Yüzü nasıl kızarmıyor anlamak mümkün değil. O dosyalar yoksa neden emir veren “çekilmezlerse neticesi çok ağır olur” diyor, diyebiliyor.
Geçen gün yazdığımı tekrar yazayım. Bu emirle istifa edenler nasıl adamlar ki, “Bizim ne suçumuz var, ne eksiğimizi gördünüz, nerede hata yaptık” bile demeden çekip gidiyorlar. Hiç korkmuyorlar ama en küçük bir kırgınlık bile gösteremiyorlar. Hepsini anlıyorum da bunlar yarın torunlarına ne diyecekler, onların yüzüne nasıl bakacaklar? Herkes konuşmasa bile bilmiyor mu olup bitenleri?

KOMİK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.190 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar