Şimdi birlik beraberlik zamanı Erdoğan’ın arkasında durulmalı

ANALİZİktidar yalpalıyor. Üst üste gelen başarısızlıkların, beceriksizliklerin, basiretsizliklerin üstünün örtülmesi artık çok kolay değil. Saraya en yakın araştırma şirketleri bile...

ANALİZ

İktidar yalpalıyor. Üst üste gelen başarısızlıkların, beceriksizliklerin, basiretsizliklerin üstünün örtülmesi artık çok kolay değil. Saraya en yakın araştırma şirketleri bile yaptıkları anketlerde AKP oylarının hızla eridiğini saklayamıyor.
O halde yeni bir şeyler bulunmalı. Oy erimesi durdurulmalı, en muhalif olanların bile ağzını kapatacak önemli bir iş yapılmalı.
Bunu ne sağlar? Savaş durumu. Türkiye bir savaşa girerse ya da savaşın eşiğine gelirse tıpkı bu yazının başlığındaki gibi düşünmeye başlar insanlar; “Şimdi birlik beraberlik zamanı, Türkiye’de istediğimiz her şeyi söyleyebiliriz, istediğimiz gibi didişebiliriz ama dışarıya karşı tek yumruk olmak zorundayız, gün Erdoğan’ı ve hükümeti eleştirme değil arkasında durma günüdür.”
Askerimiz savaşa sürülmüşse, Mehmetçik’ten her gün şehit haberleri alınıyorsa nasıl olur da iktidarı eleştirirsin, nasıl olur da tek yumruk olmak yerine bunlara karşı çıkarsın?
İşte şu anda iktidarın yaptığı budur. Türkiye’yi bir anda kimsenin anlamadığı bir savaş durumuna sokarsın. Duygulara hitap ederek “Dışa karşı tek yumruk olduğumuzu göstermeliyiz” nutuklarını haykırırsın, herkesi paralize eder ve bütün kirliliğin üstünü “şimdilik” örtersin. Savaşın sonucuna göre “Allah Kerim” artık.
Evet dışa karşı tek yumruk olalım, söz konusu olan ülke güvenliği ise birbirimizi eleştirmeyi bir kenara bırakalım. Ama sormayalım mı “Arkadaş ne oluyor, neden savaş durumuna geldik” demeyelim mi? Bunların cevaplarını isteyelim. İktidar da cevapları doğru olarak versin ama.
Örneğin İdlib’de biz kimin için savaşacağız, Mehmetçik kimin için şehit olacak? İdlib operasyonu Astana’da varılan anlaşma gereği yapılıyorsa demek ki asıl amaç Esad’ı korumak, Esad’ın ülke bütünlüğünü sağlamasına yardımcı olmak. Peki, amaç buysa 6 yıldır neden hep tersini yaptık, neden Suriye’de Esad’a karşı savaşanları destekledik, bunu yaparak yüzbinlerce insanın ölmesine milyonların yurtlarından göç etmesine neden olduğumuzu hiç düşündük mü?
İktidar temsilcileri ve yandaşlar diyor ki “Bütün amaç PYD’nin bölgede güçlenmesini önlemek, Kürt koridoru açılmasına engel olmak.” İyi güzel de bizi bu operasyona razı eden Rusya da aynı amacı mı taşıyor, onlar PYD konusunda ne düşünüyor, Esad Kuzey Suriye’de bir Kürt oluşumuna razı mı? Bunların cevabını biliyor muyuz? İdlib’de radikal İslamcı teröristler olduğu söyleniyor. Türkiye buraya operasyon yaparsa bunların hepsini imha mı edecek, etmeyecekse bu teröristler nereye gidecek, haritaya bakınca bizden başka gidecekleri yer yok gibi görünüyor, o zaman ne yapacağız?
50 yıllık can arkadaşlarımdan biri dün “Kusura bakma, söz konusu olan Türkiye ise iktidarda kim var bakamam, arkasında dururum” dedi. Çok haklı tabii, elbette Türkiye için hepimiz gerektiğinde canımızı bile vereceğiz. Ama şunu da bilmek zorundayız. Bizi “söz konusu Türkiye ise” durumuna getirenler eğer zaten bizzat o iktidar sahipleriyse, o zaman ne olacak? Başımızın derde girmesinin nedeni zaten onların hataları, yanlışları ve çıkarlarını düşünmeleri ise yine de arkalarında mı duracağız?
İşte şu anda yaşadığımız budur. İktidar tamamı kendi hatalarından oluşan yeni durumu kurtarmak için en ilkel yöntemi devreye sokarak Türkiye’yi savaş durumuna getirmiş ve herkesi arkasında durmaya zorlamıştır.
Allah Türkiye’ye yardım etsin.

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar