Saray’la hükümet arasındaki sorunu görmemek için kör olmak lazım

ANALİZ SARAY'LA HÜKÜMET ARASINDAKİ SORUNU GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM Bu köşede dün yazdığım “Binali Yıldırım'ın da miadı doluyor” başlıklı yazı dün...

ANALİZ

SARAY'LA HÜKÜMET ARASINDAKİ SORUNU GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM

Bu köşede dün yazdığım “Binali Yıldırım'ın da miadı doluyor” başlıklı yazı dün çok ses getirdi. Bu yazım sosyal medyada ciddi oranda paylaşıldı.
Ancak şunu da söylemeliyim ki, medyada benim yorumuma benzer tek bir yoruma bile rastlamadım. Hemen bütün gazete ve televizyonlar Cumhurbaşkanı'nın ilk kez gece yarısı medyayı kullanarak hükümeti uyarmasını “sıradan” bir olay gibi görmüş.
Artık durumu mu fark etmediler yoksa herkes korku içinde tam siper olduğu için mi bu konuda hiçbir yorum yapmadı bilemiyorum.
Oysa görünen köy kılavuz istemez.
Saray hükümetin gidişatından belli ki memnun değil. Belli ki yüz yüze konuşmalardan sonra istediği bazı sonuçları alamayınca rahatsızlığını dolaylı yollardan kamuoyu ile paylaşıyor.
Benzer bir olayı da dün sabah yaşadık.
Önceki sabah Başbakan'ın resmi programında Ekonomik Koordinasyon Toplantısı vardı. İstanbul'da yapılacak toplantıda ekonomide sorunlu gidişe karşı alınacak önlemler tartışılacak ve muhtemelen bazı önemli kararlar alınacaktı.
Bu toplantı için erken saatlerde Ankara'dan İstanbul'a gelen Başbakan hava limanında yaptığı açıklamada “Ekonomik Koordinasyon Toplantısı'nın iptal edildiğini” söyledi.
Meclis'te her salı günü yapılan AKP grup toplantısını bile bu nedenle iptal eden Başbakan Ekonomik Koordinasyon Toplantısı yerine Bilişim kongresine katıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar