Rusya’dan özür diledik de çok faydası olmadı

ANALİZ RUSYA'DAN ÖZÜR DİLEDİK DE ÇOK FAYDASI OLMADI Gerek Suriye gerekse Rusya politikalarında fahiş hatalar yapıldığını ilk andan beri dilimiz döndüğünce söylüyoruz.İktidar “sadece ben...

ANALİZ

RUSYA'DAN ÖZÜR DİLEDİK DE ÇOK FAYDASI OLMADI

Gerek Suriye gerekse Rusya politikalarında fahiş hatalar yapıldığını ilk andan beri dilimiz döndüğünce söylüyoruz.
İktidar “sadece ben bilirim, herkes kendi işine baksın” mantığı ile bu yanlışları ısrarla sürdürdü.
Sonuçta hem Türkiye çok zarar gördü hem de Türkiye'nin uluslararası itibarı çok sarsıldı.
İçe başka dışa başka konuşarak Amerika ve Avrupa'nın desteği ile ayakta durmaya alışmış iktidar, bu düzenin bozulduğunu görünce tereddüt etmeden çark etti ve İsrail'le de Rusya ile de ilişkileri düzeltmek için kolları sıvadı.
Tabii tamamen dış baskılarla alınan bu karar Türkiye içinde her zamanki gibi bir “destan” bir “dış politika” zaferi gibi sunuldu.
Oysa vardığımız nokta tam bir fiyasko.
Perşembe günkü yazımda İsrail'le yapılan anlaşmanın tam bir diz çökme olduğunu anlatmıştım sizlere.
Rusya ile yapılan da farklı değil.
İç politikada Rusya'ya karşı da zafer kazanmış gibi bir hava pompalanıyor.
İş dünyası talimatla gazetelere ilan vererek dış politikanın “muhteşem” olduğunu Erdoğan ve iktidarın yürekten desteklendiğini açıklıyor.
Turizmcilerin, seracıların, Rusya ile iş yapan sektörlerin bayram havası yaşadığı ileri sürülüyor.
Oysa bunlar doğru değil.
Tıpkı İsrail'le olduğu gibi Rusya ile “barışta” da doğru olmayan pek çok şey söyleniyor.
Örneğin Erdoğan'ın barış hamlesiyle turizmin canlanacağını sanılıyor.
Elbette bir artış olacaktır. Ama bu yaşadığımız yılı kurtarmayacağı gibi durumu eski haline gelmesi en az birkaç yılı alacaktır.
Ayrıca medyanın pompalamasına rağmen Rusya'dan Türkiye ‘ye bir akın da yok.
Dün televizyonlar Rusya'dan gelen iki uçağı heyecanla karşıladılar. Zannedersiniz ki milyonlar Türkiye'ye akıyor. Oysa yok öyle bir şey.
Çünkü belki bıraksalar gelen olacaktır ama Rusya şu anda Charter uçak bulamıyor. Charter uçakları Türkiye kriz çıkardıktan sonra başka ülkelerle yapılan anlaşmalara bağladılar. Tarifeli seferlerle ise yüz binleri taşıyamazsınız.
Seracıların bayram ettiği de doğru değil. Bir kere Rusya henüz yaş sebze ithali konusunda izin vermedi. Ayrıca seracıların çoğu zarar etmemek içi yeni ürün yetiştirmedi. Yasak kalksa bile toparlanma aylar sürecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar