Referandumla ilgili akla zarar sorular

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER Referandum sonuçları YSK tarafından “Evet kazanmıştır” diye açıklandı ama AKP'lilerin de çoğunun inandığı gerçek şu; Referandumda aslında hayır...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Referandum sonuçları YSK tarafından “Evet kazanmıştır” diye açıklandı ama AKP'lilerin de çoğunun inandığı gerçek şu; Referandumda aslında hayır kazandı ama evet açıklandı.
Ancak zaten hukuk ve demokrasiyi uzun zamandır tamamen askıya almış olan iktidar, hukuk ve demokrasinin resmen rafa kaldırılması için yapılan referandumdan asla yenik olarak çıkmayacaktı.
Bunun için her türlü önlem alındı ve sonuca varıldı.
Hukuk ve demokrasiye inanan, özgürlüklerinden asla taviz vermeyenler, her şeye rağmen “belki bir hukuk kırıntısı kalmış olabilir” duygusu içinde mücadelesini sürdürüyor.
Bugün sizler için kamuoyunda sorulan pek çok soruyu bir araya getirdim. Bu soruların bir kısmı YSK'ya, bir kısmı AKP'ye bir kısmı ise CHP'ye yönelik.
Bu soruların altında küçük yorumlarım ve tahminlerim var.
Elbette bu sorulara daha eklenecek pek çok soru vardır.

YSK'YA SORULAR

YSK AKP'nin temsilcisine nasıl güvendi?
AKP'nin YSK'daki temsilcisi sandıkların açılmasına çok az bir zaman kala “aldığı şifahi şikâyetlere göre” bazı sandıklarda mühürsüz oy kullanıldığını belirterek “seçmenin iradesine saygı duyulması için” referandumda kullanılan “mühürsüz oylar geçerli sayılmalı” talebini el yazısıyla bildirdi. YSK iktidar partisinin temsilcisinin bu beyanına nasıl ve neden güvendi? YSK bunun gerekçesini açıklamak zorunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar