Poşetler konusunda espri yapmıştım meğer gerçekmiş

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER Hafta başında “Poşetleri 25 kuruş yapmayacaktınız” başlıklı yazımda market alışverişlerinden sonra aldıklarımızı doldurduğumuz naylon poşetlerin paralı olmasının seçim sonuçlarını etkilediğini yazmıştım.

Aslında “acayip yazılar” vinyeti kullandığım yazı yarı ironik, esprili bir yazıydı.
Sosyal medyada “O poşetlerden alınan paradan bile götürdünüz, size oy moy yok ” ifadelerini  görünce ben de bunu kendi köşe yazıma dönüştürmüştüm.
Ancak hafta sonuna doğru GENAR’ın poşetlerle ilgili araştırması önüme gelince ağzım bir karış açık kaldı.
Çünkü GENAR’ın İstanbul genelinde yaptığı araştırmaya göre yılbaşında yürürlüğe giren ücretli poşet uygulamasının toplumu ikiye böldüğü görülüyor.
Araştırmaya göre halkın yüzde 52.5’i bu uygulamanın kalkması gerektiğini savunurken yüzde 9.5’i uygulamanın İstanbul seçimlerinde siyasi tercihini etkilediğini söyleyecek kadar tepkili.
Düşünebiliyor musunuz halkın yüzde 10’una yakın bölümü “Sırf bu bile bu kez AKP ‘ye oy vermememe neden oldu” demiş.
İşin garibi, “Poşetlerin paralı olması nedeniyle oy tercihimi değiştirdim” diyenlerin oranı Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki farkla neredeyse aynı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar