PKK - PYD fiilen bitmiştir

ANALİZKim ne derse desin Türkiye’nin Afrin operasyonu gerçek bir zaferdir. Açık yazayım, operasyonun ağırdan alınması zihnimde ister istemez “nasıl bir pazarlık yürüyor?” sorusu yaratıyordu. Türk...

ANALİZ

Kim ne derse desin Türkiye’nin Afrin operasyonu gerçek bir zaferdir.
Açık yazayım, operasyonun ağırdan alınması zihnimde ister istemez “nasıl bir pazarlık yürüyor?” sorusu yaratıyordu.
Türk askerinin Afrin’e girmeden geri dönmek zorunda kalacağını bile sanıyordum.
Oysa tam tersi oldu.
Türkiye Afrin’i aldı. PKK’yı silip süpürdü. PKK bundan sonra ayağa zor kalkacağı ağır bir darbe aldı.
Artık bölgede Türkiye’ye sorun olacak bir devlet veya devletçik oluşturma çabaları da sona erecektir.
PKK’nın gerçek bir hesaplaşmada Türkiye ile baş edemeyeceği gerçeği artık ortaya çıkmıştır.
PKK’nın arkasında Amerika ya da bir başka süper gücün olması da fark etmemiştir. Çünkü bu güçlerin Türkiye ile bir savaşı göze almaları mümkün değildir.
Bundan sonra yapılması gereken şudur; Türk Silahlı Kuvvetleri hiç hız kesmeden Suriye’nin kuzeyinden başlayarak İran sınırına kadar olan koridoru tamamen ele geçirmeli, buraya bayrağı dikmelidir.
Fırat’ın doğusunda PKK’nın güçlü olduğunu söyleyenler çıkabilir. Tabii bunu söyleyenler Amerika desteğine güvenmektedir.
Ancak Afrin operasyonu ile bölgedeki PKK güçlerinin arkalarında Amerika olsa bile asla bir varlık gösteremeyecekleri ortaya çıkmıştır.
Türkiye’nin kendi sınırlarının güneyindeki bir şeridi tamamen ele geçirmesi önünde hiçbir engel çıkmayacağı da anlaşılmıştır.
O halde Türkiye 1990’lı yıllardaki ilk Körfez harekatında kaçırdığı fırsatı bu kez değerlendirmeli ve içinde Musul ve Kerkük’ün de bulunduğu bölgeleri tamamen kontrolü altına almalıdır.
Kimse “Bize yedirmezler” türü bir aşağılık kompleksine kapılmasın. Eğer AKP iktidarı Amerika ya da başka güçlerle bizlerin bilmediği bir gizli anlaşma yapmadıysa, önümüzde hiçbir engelin kalmadığı gerçeğini tüm dünya da biliyordur.
Yine şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Afrin alınmıştır. Türk askeri artık oradan çıkmayacaktır. Nasıl 41 yıldır Kıbrıs’taysak durum aynı olacaktır. Bu nedenle kısa sürede bölgede ne kadar geniş bir alan askeri ve siyasi kontrol altına alınırsa Türkiye o kadar nefes alacak, ekonomik olarak o kadar güçlenecektir.
Muhalefet bu durumu iyi görmeli ve bundan sonrası için planlarını buna göre yapmalıdır. Muhalefet Türkiye’nin genişlemesine “engel olarak” değil tam tersine “katkı sağlayarak” güçlenir.

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar