Paranın lafı mı olur başkanım

ACAİP YAZILARBakalım otomobil sevdamızın medyadaki yansımaları ne kadar sürecek. Sanki dünyada ilk kez otomobil yapan ülkeymişiz gibi milyar dolarlık zenginlerimizin bir araya gelerek otomobil yapmaya karar vermelerinden büyük...

ACAİP YAZILAR

Bakalım otomobil sevdamızın medyadaki yansımaları ne kadar sürecek. Sanki dünyada ilk kez otomobil yapan ülkeymişiz gibi milyar dolarlık zenginlerimizin bir araya gelerek otomobil yapmaya karar vermelerinden büyük sevinç ve gurur duyuyoruz. AKP Genel Başkanı’nın himayesindeki 5’li konsorsiyumun bir de komiseri var biliyorsunuz. Toplam ciroları 65 milyar dolar olan beş patronu bir arada tutmak için bir de TOBB Başkanı görevlendirildi. Zaten o beş patronu bulan ve “Allahaşkına bir otomobil fabrikası kurun” diyen de kendisi. Şimdi merakla bekliyoruz babayiğitlerin ortaya çıkaracağı otomobili.
Örneğin bu ilk Türk otomobilinin adı ne olacak? Bütün patronların şirketlerinin baş harflerini çıkardım. Beşinden birinin adı sesli harfle başladığı için ortaya anlaşılabilir bir kombinasyon çıkmadı. Ne bileyim ilk yerli Türk otomobili İYTO veya Yerli ilk Türk otomobili YİTO olabilir belki. AKP Genel Başkanı RTE’nin marka adı olmasını ister mi acaba? Tabii bir yandaş yazarın yazdığı gibi “Üçüncü Havaalanı Almanları çıldırtmıştı, yerli otomobil fabrikası Alman otomobillerini bitiriyor” vecizesinden hareketle “Alman otomobil devlerini bile yok edecek” bu yerli otomobilin adının tüm dünyada rahat telaffuz edilebilir de olması gerek. Zor iş değil mi? Her biri ayrı bir babayiğit olan o patronlar isim üzerinde bile nasıl anlaşacaklar onu bile merak ediyorum ki o da başka bir konu.
AKP Genel Başkanı büyük bir gururla ilk Türk yerli otomobilinin ortaklarını tanıtırken “Arabayı mutlaka yapın” dedi ve ekledi: “İlk arabayı ben alacağım, tabii bedelini ödeyerek.” Haydi buyurun bakalım. Erdoğan arabanın parasını da ödeyecek. O babayiğitlerden biri kalkıp da “Aman başkanım o ne demek, dükkân sizin” deseydi ne komik olurdu değil mi? Çünkü muhtemelen zaten onun. Ama bakın o sözü duyunca benim aklım karıştı biraz. Çünkü Erdoğan otomobilin prototipinin 2019’da hazır olacağını ilk üretimin de 2021’de biteceğini söyledikten sonra “ilk otomobili istiyorum” dedi ya, aklıma geldi “Erdoğan o tarihte nerede olacağını” düşünüyor acaba.
Bu konuda iki olasılık var. Birincisi Erdoğan 2019’da başkan seçilmiş olabilir. O zaman 2019’da prototipi görür 2021’de de ilk çıkan otomobili alır. Parasını öder tabii. Artık cebinden mi başkanlık bütçesinden mi yoksa örtülü ödenekten mi onu bilemem. Ayrıca parasını ödemezse de kimse çıkıp “Arabayı aldı ama parasını ödemedi” diyemez.
İkinci olasılık Erdoğan 2019’da başkan seçilemez ya da başkanlık seçiminden vazgeçmiş oluruz, bu durumda Erdoğan sıradan bir vatandaş durumuna düşmüş olabilir. İşte o zaman zaten otomobili ancak parasını ödeyerek alabilir. Ama o da ilk araba olur mu bilemem. Ya Erdoğan yerine seçilen başkan “İlk arabayı ben alacağım” diye tutturursa ne olacak? Bugün hepsi ceket ilikleyen o beş babayiğit mevcut başkana mı satar ilk arabayı yoksa eskisine mi?
Sonuç olarak Erdoğan’ın ağzından bugüne kadar ilk kez “parasını ödeyeceğim ama” sözünü duyduk, kim bilir belki içine doğmuştur 2021’de
başkan olmayacağı. Bu nedenle şimdiden söz almaya çalışıyordur. Ne bileyim, akla ziyan bir yazı oldu işte.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.190 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar