Özür dilenen dönemin Türkiye’ye maliyeti çok yüksek

ANALİZ ÖZÜR DİLENEN DÖNEMİN TÜRKİYE'YE MALİYETİ ÇOK YÜKSEK Cumhurbaşkanı Erdoğan kimilerine göre büyük bir “erdem göstererek” cemaat konusunda kandırıldığını...

ANALİZ

ÖZÜR DİLENEN DÖNEMİN TÜRKİYE'YE MALİYETİ ÇOK YÜKSEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan kimilerine göre büyük bir “erdem göstererek” cemaat konusunda kandırıldığını söyleyip özür diledi.
Erdoğan'dan “beklenmeyen” bir davranışmış bu, ciddiye alınmalıymış, bir samimiyet gösterisiymiş.
Öyle bir şey yok.
Erdoğan, özür dilediği dönemde yaptıklarının Türkiye'ye olan maliyetini elbette çok iyi biliyor ve hızla o dönemi unutturmaya, aklanmaya çalışıyor.
İnsanlar elbette hataları için özür dileyebilirler.
Bu “erdemli” bir davranış olarak da görülebilir.
Ancak özür kişiseldir.
Devleti yönetenler, yaptıkları hatalar nedeniyle çok ağır bedeller ödendikten sonra çıkıp sadece özür dileyemezler.
Gereğini yaparlar, “ben bu ülkeyi yönetemedim” diyerek istifa ederler.
Hafızamız zayıf olduğundan mı, yoksa işimize mi gelmiyor, yakın geçmişte yaşananları hiç konuşmuyoruz bile.
Oysa yakın geçmişte yapılan hatalar nedeniyle Türkiye çok ağır bir maliyet altına girdi, bu bedelin ne kadar sürede ve ne şekilde ödeneceğini ise henüz bilmiyoruz.
“Siz değil miydiniz cemaatle iş tutan, bunları devlete yerleştiren, her türlü pis işlerine göz yuman” diyerek içimizi boşaltırız ama sonuç alamayız.
Çünkü karşımızda ne yaparsa yapsın sadece ve sadece Tayyip Erdoğan'a inanan, AKP'yi bile yok sayan, duygusal ajitasyon ve kazandığı özgüvenle ülkenin en büyük gücü olduğuna inanan bir kesim var.
O halde akılla, mantıkla ve inandırıcılıkla “özrün arkasındaki büyük bedeli” ortaya koymamız gerek.
Sondan başlayalım;
268 KİŞİ ŞEHİT OLDU: Yıllar süren yardım ve yataklık sonucu cemaat denilen habis ur darbe yapmaya kalkışacak kadar güçlendi. Bir gecede 268 kişi şehit edildi. Bunlara yine Türk vatandaşı olan darbecilerden ölenler dahil değil.
PKK TERÖRÜ AZDI: 2000'li yılların başlarında neredeyse yok olmuş olan PKK terörü şimdi anlaşılıyor ki cemaatin katkıları sayesinde yeniden ortaya çıktı. Yüzlerce askerimizi, polisimizi ve masum vatandaşımızı şehit verdik. Yine Türk vatandaşı olan binlerce kişi de terörist oldukları gerekçesiyle öldürüldü.
MİLYONLARIN GELECEĞİ ÇALINDI: Sınav skandalları ortaya çıktığında Erdoğan “Ben ikna oldum, her şey pırıl pırıl” demişti. Oysa anlaşıldı ki yıllardır cemaatçiler her türlü sınavda soruları çalıyorlar ve üniversitelerden devlet 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar