Öyle “çeksin gitsin” demekle olmaz

ANALİZİktidar partisi liderlerini “tek adam” yapmış olmanın keyfini ne kadar çıkarıyor bilemiyorum ama ana muhalefet partisinin durumu çok kötü. Partinin içi kaynıyor. Bir grup genel merkez önünde...

ANALİZ

İktidar partisi liderlerini “tek adam” yapmış olmanın keyfini ne kadar çıkarıyor bilemiyorum ama ana muhalefet partisinin durumu çok kötü.
Partinin içi kaynıyor.
Bir grup genel merkez önünde oturmuş “Kılıçdaroğlu istifa edene kadar burayız” diyor.
Kılıçdaroğlu tarafından milletvekili yapılanların çoğu “Durun bakalım ne oluyoruz, biz çok başarılıyız” havasında.
Kılıçdaroğlu parti merkezine gelip herkese “Heeeyt be” çekiyor.
Paniğe yapılan ama yiğitliğe leke sürdürmek istemeyenler ise “ağır abi” rolüne soyunarak “Şimdi zamanı değil, herkes sakin olsun” türünden itidal çağrılarında bulunuyor.
Seçimin en önemli ismi Muharrem İnce ise 81 ilden hareket başlatmaya hazırlanıyor.
Bir seçim yenilgisinden sonra bunların hepsi normal.
Anormal olan CHP’deki yönetimin bugüne kadar durabilmiş olması bana göre.
Şimdi ağlayıp sızlayanlara bakıyorum, Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi için kendini yerlere atanları izliyorum da “Peki blok halinde Kılıçdaroğlu ve bu müthiş ekibini seçenler sizler değil misiniz?” diye de sormadan edemiyorum.
Bana göre de bu ağır yenilgiden sonra CHP genel başkanının da, parti yönetiminin de parti meclisinin de gitmesi gerek.
Ancak bunu duygusal tepkilerle, öfkeli girişimlerle yapmak hiçbir yarar sağlamaz.
CHP’lilerin şunu düşünmesi gerek; “Sorun genel başkanda mı? Genel başkan hızlı biçimde değişirse parti düzlüğe çıkar mı?”
Bana göre acele ile yapılacak bir eylem sonucu belki Kılıçdaroğlu gider ama partiye asıl zarar veren ya da yumuşatarak söyleyeyim pek faydası olmayanlar olduğu gibi yerlerinde kalır, değişen bir şey olmaz.
Yeni genel başkan da “birlik beraberlik ruhu” safsataları içinde sadece kendi zaferinin sarhoşluğuna kapılır, sonuçta tas da hamam da aynı kalır.
Ayrıca bugünkü yönetimin ve genel başkanın vermesi gereken hesaplar var.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun nasıl aday olduğundan başlayarak atılmış sayısız yanlış adımın hesabı hiç sorulmadı. Onca kurultayda koskoca CHP’de bir kişi bile çıkıp “Bunlar neden oldu?” diye sormadı.
CHP bu kez öfkeli bir kararla hemen genel başkan değiştirmek yerine, biraz sakin davranmalı, hesap sormalı, partiye yeni, kaliteli, vizyon sahibi isimleri kattıktan sonra her şeyini yenileyerek tekrar siyasete dönmeli.
Aksi takdirde CHP seçmeni emme basma tulumba gibi seçime bir hafta kala yine çok ümitlenip sonra yine karalar bağlayacaktır.
Ve son not: Artık sistem değişti. Tek adam sistemine geçtik. Partilerin önemi yok. CHP’yi çok iyi parti haline getirseler bile ne fark edecek onu da merak etmiyor değilim.

SORDUM ÖĞRENDİM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar