Okulları “gaza bilinci” ile açtılar

ANALİZ Okulları “gaza bilinci” ile açtılar Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziler Günü'nü kutlarken “gaza bilincinden” söz etti. Erdoğan'a göre 17 Temmuz darbe girişimine karşı çıkanlar...

ANALİZ

Okulları “gaza bilinci” ile açtılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziler Günü'nü kutlarken “gaza bilincinden” söz etti. Erdoğan'a göre 17 Temmuz darbe girişimine karşı çıkanlar gaza bilincinin ne denli önemli olduğunu gösterdiler.
Dün sabah açılan okullarda ise ilk ders olarak 17 Aralık darbe girişimi anlatıldı, kimi okullarda gaziler için Fatihalar okundu, Kuran okunarak açılan bile olduğu ileri sürüldü. Açıkçası Türkiye adeta ilan edilmemiş bir din devleti kurallarını uygulamaya başladı.
Her şey dinle başlıyor dinle bitiyor.
Bilmeyenler olabilir, “gaza” nedir, ona bir bakalım.
Gaza şu anlama geliyor;  İslam dinini korumak veya yaymak amacıyla Müslüman olmayanlara karşı yapılan kutsal savaşa verilen isimdir. Katılanlara gazi denir. Bu savaşta ele geçirilen mallara ganimet denir.
Demek ki 17 Temmuz'daki halk demokrasi, özgürlükler ve milli irade için değil, İslam dinini korumak ve yaymak, Müslüman almayanlara karşı kutsal bir savaş vermek için sokaklara dökülmüş.
Ve tabii darbenin bastırılmasından sonra el konan şirketlerin mal ve para varlıkları da ganimet oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar