O şarkı “ölürüm, kölen olurum” diye bitiyor

Barzani referandum kararı alıp bir de üstelik bunu uygulayınca AKP Genel Başkanı Erdoğan fena gürledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın “Milletimiz merak etmesin savaşacak değiliz” sözlerinden sadece bir...

Barzani referandum kararı alıp bir de üstelik bunu uygulayınca AKP Genel Başkanı Erdoğan fena gürledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın “Milletimiz merak etmesin savaşacak değiliz” sözlerinden sadece bir saat sonra kürsüye çıkan Erdoğan “Bir gece ansızın gelebiliriz” deyiverdi.

Erdoğan’ın söylediği sözler unutulmaz şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şirinden alınma. Bu şiir besteci Rüştü Şardağ tarafından rast makamında bestelendi. Başta Emel Sayın tarafından okunan şarkı çok uzun yıllardır en sevilen şarkılar arasında yer alıyor. Benim kişisel tercihim bu şarkıyı davudi sesiyle Recep Birgit’ten dinlemek. Bu şarkının sözleri bir erkeğe daha çok yakışıyor.
AKP Genel Başkanı, Barzani’yi tehdit etmek için “Bir gece ansızın gelebiliriz” derken hiç kuşkusuz bu şarkıya atıf yaptı. Çünkü 7’den 70’e herkesin bildiği bu nakarat ilk duyulduğunda “Barzani’ye bir tokat atılması” amacıyla çok yerinde bir cümle gibi görünüyor.
Ancak eğer şarkının sözlerine devam edersek ortaya tatsız bir manzara çıkıyor. Çünkü şarkı “sevgiliye” söyleniyor öncelikle. Yani “Bir gece ansızın gelme” bir tehdit değil tam tersine sevgiliye bir serenat. Ayrıca şarkının devamındaki sözler de çok ilginç. Örneğin “Beni bekliyorsan, uyumamışsan, kapında ölebilirim” diyor. Daha sonra “Bakarsın hiç gitmem kölen olurum” cümlesi geliyor ki herhalde AKP Genel Başkanının “Bir gece ansızın gelebiliriz” sert çıkışına hiç de uymuyor.
Aslına bakarsanız belki AKP Genel Başkanı farkında olmayarak bugüne kadar uyguladığı politika ve stratejileri açık ediyor. Çünkü kime ne zaman öfkelenip esip gürlese, biliyorsunuz arkasından hemen boyun eğme, özür dileme, alttan alma davranışı geliyor. Tıpkı bu şarkının sözleri gibi; “Bakarsın hiç gitmem kölen oluruuuuum.”
Merak edene Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirinin tamamını sunuyorum;
Bu kadar yürekten çağırma beni
Bir gece ansızın gelebilirim
Beni bekliyorsan, uyumamışsan
Sevinçten kapında ölebilirim

*  *  *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar