O gece ne olduğunu artık tam olarak bilmeliyiz

ANALİZ O GECE NE OLDUĞUNU ARTIK TAM OLARAK BİLMELİYİZ Cemaatin dinci faşist darbe kalkışması ile ilgili pek çok muamma hâlâ olduğu yerde duruyor.Artık herkesin kabul ettiği bir gerçek şu ki “o gece ile...

ANALİZ

O GECE NE OLDUĞUNU ARTIK TAM OLARAK BİLMELİYİZ

Cemaatin dinci faşist darbe kalkışması ile ilgili pek çok muamma hâlâ olduğu yerde duruyor.
Artık herkesin kabul ettiği bir gerçek şu ki “o gece ile ilgili bildiklerimiz bilmediklerimizin yanında devede kulak kalır.”
Zaten yabancı ülkelerin darbeye hâlâ kuşkuyla bakmalarının önemli bir nedeni bu.
Her birinin çok güçlü istihbarat örgütleri olan bazı devletlerin o gece ile ilgili bildikleri hepimizden fazla.
Kendi ellerindeki bilgileriyle, açıklanan bilgileri ya da uygulamaları bir türlü bağdaştıramadıkları için kuşkuları sürüyor.
Bu elbette sarayı ve iktidarı çok öfkelendiriyor ama sanıyorum bunun ötesinde telaşlandırıyor da.
Amerika ve Batı ülkeleri muhtemelen o gece ile ilgili bilgileri Türkiye'ye olan ihtiyaçları nedeniyle paylaşmıyorlar. Kapalı kapılar ardında Türk yetkililere mutlaka anlatıyor ve başka kanıtlar istiyorlardır.
Bazı şeylerin ortaya çıkması iktidarı olduğu kadar devletin önemli kurumlarını da sıkıntıya sokabilir.
İktidar da bunu bildiği için darbe konusunda sürekli hayali düşmanlar, üst akıllar, Erdoğan'ı devirmeye yönelik karanlık güçler, dış koalisyonlar senaryoları üreterek kendi tabanını diri tutmaya çalışıyor.
İktidar şu anda tüm gücünü FETÖ'yü kötü göstermeye, kendinin de “tüm iyi niyetiyle kandırılmış olduğunu anlatmaya” harcıyor.
Kamuoyunun önüne “tek-başedilmesi zor-hain” bir örgüt konularak tüm dikkatler bu yöne çekiliyor, oluşturulan “dehşet” ortamıyla başka konuların öne çıkarılması engellenmeye çalışılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar