O adamı artık gönderemezsiniz

CANIMI SIKAN ŞEYLER Yandaş medyanın önde gelenleri çarşamba akşamı büyük bir mutlulukla şu haberi duyurdular; “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam Amerika Başkanı Trump’la bir görüşme gerçekleştirdi.”

Haberde daha sonra saraydan yapılan açıklamaya da yer verilmişti.
Saray açıklamasında, “İki lider bölgemizdeki son olayları ele almışlar, iki ülke arasındaki iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır”  deniliyordu.
Açıklamanın sonunda ise Rus S-400 füzelerinin de konuşulduğu, Erdoğan’ın “Bu konu ile ilgili ortak bir çalışma masası kuralım önerisini tekrarladığı” belirtiliyordu.
Demek ki Erdoğan’ın ilk önerisi reddedilmiş ki, tekrarlama ihtiyacı duymuş. Acaba bu ikinci başvurusu Trump tarafından kabul edildi mi, bunu da yakında göreceğiz.
O gece medyaya verilmeyen bir ayrıntı vardı.
Herhalde Erdoğan ve danışmanları “O konu pek önemli değil zaten, kamuoyunun bilgisine sunulmasında bir yarar yok” diye düşünmüşlerdi.
O da şuydu: Bu telefonlaşmadan bir süre sonra bu görüşme ile bağlantısı ilk anda kurulamayan bir “tahliye olayı” gerçekleşti.
Türk asıllı ABD vatandaşı Serkan Gölge, 2016’daki 15 Temmuz olayından kısa bir süre sonra tutuklanmış ve yargı önüne çıkarılmıştı.
Amerika Uzay Ajansı NASA’da çalıştığı belirtilen Serkan Gölge, yargılama sonunda 7.5 yıl hapse mahkum edildi.
Tutuklu olan Gölge hakkındaki mahkumiyet kararı “her nedense” bir süre sonra 5 yıla indirildi.
İşte Erdoğan’la telefon görüşmesi sırasında Trump, hapisteki bu kişinin derhal serbest bırakılmasını istemiş.
Tabii bunu kamuoyu bilmiyor.
Saray bunu kamuoyundan saklasa bile Trump sırrı açık etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar