Nerede bu ordu nerede bu başkomutan!

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER NEREDE BU ORDU NEREDE BU BAŞKOMUTAN! Yandaş medya haberlerine göre ordu içinde en büyük Fethullahçı operasyonu başladı.İkisi amiral 5 rütbeli ve çok sayıda asker-sivil personel...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

NEREDE BU ORDU NEREDE BU BAŞKOMUTAN!

Yandaş medya haberlerine göre ordu içinde en büyük Fethullahçı operasyonu başladı.
İkisi amiral 5 rütbeli ve çok sayıda asker-sivil personel için gözaltı kararları alındı.
Operasyonların büyüyerek devam edeceği belirtiliyor.
Bazı medya organlarına göre yakalanacakların sayısının 600'ü bulacağı ileri sürülüyor.
Ordu içinde bir yasadışı/terörist yapılaşma varsa bu elbette ortaya çıkarılacaktır, çıkarılmalıdır.
Ancak işe bakın ki sanki biz bu filmi görmüş gibiyiz.
Bundan 5 yıl önce de yine yargı ordunun içine dalmıştı.
İktidarın medyası yargının bu operasyonlarını bir Hollywood filminin senaryosunu yazar gibi kamuoyuna aktarıyor ve yapılanları çılgınca alkışlıyordu.
Aynı filmi görüyoruz diyorum çünkü o zaman da Türk Silahlı Kuvvetleri sus pus olmuş, kılını bile kıpırdatmadan iktidarın orduyu hallaç pamuğu gibi atmasını izlemişti.
Şimdi iktidar yine ordunun içine daldı.
Askerden “tık” çıkmıyor.
Askerin amiri durumundaki başkomutan da sessiz bu kez.
Ordu ve başkomutanı bu operasyonları da yine eskiden olduğu gibi elini kolunu bağlayıp sadece izleyecek mi?
Hiç mi ders almadılar yakın geçmişten?
Bu nasıl bir ordudur ve başındakiler nasıl komutandır ki, kendi subaylarının, generallerinin, ordu komutanlarının hatta Genelkurmay Başkanı'nın bile terörist olduğunu, darbe hazırlığı yaptığını fark edememiştir de bir sivil savcı, birkaç iktidar bağımlısı gazeteci bunları görüp ortalığı yangın yerine çevirmiştir.
Şimdi de aynı şey.
O koca ordu içindeki yeni teröristleri bir türlü fark edememiş, ayıklayıp atamamış, iş yine bir kısım savcılara ve bu kez de iktidar/saray gazetecilerine düşmüş.
Fethullah Gülen'in ve çevresinin bu ülke için büyük bir tehlike olduğunu 25 yılı aşkın süredir yazan biriyim.
Ordu içinde yapılanmaya kalkışmadıkları bilinmeyen bir gerçek değil ve bir kişi bile kalmayana kadar mutlaka tasfiye edilmelidir.
Ama nasıl oluyor da sokaktaki vatandaşın bile bildiği bu gerçek Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yönetenler tarafından bilinmiyor ve askeri yargı, açığa alma, hızla emekli etme gibi önlemler uygulanmıyor da iş yine iktidar yargısına teslim ediliyor.
Herkesin bildiği gerçeğe rağmen ordu komuta konseyinin ve başkomutanlarının susması, önceden hiçbir şey yapmamaları insanın içine “Cemaate darbe adı altında Atatürkçü- laik- cumhuriyetçi-medeni subayların da tasfiye edilmesi için böyle yapılıyor” kuşkusu düşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar