Nasıl geçirdiler ama

ANALİZSon günlerde toplumun “memnuniyetsiz” bölümünde çok ilginç bir ruh hali hakim. AKP iktidarından rahatsız olanlardan en çok duyduğum ortak söz şu; “Valla AKP’ye oy verip şimdi...

ANALİZ

Son günlerde toplumun “memnuniyetsiz” bölümünde çok ilginç bir ruh hali hakim.
AKP iktidarından rahatsız olanlardan en çok duyduğum ortak söz şu; “Valla AKP’ye oy verip şimdi ağlaşanlara hiç üzülemiyorum, hepsi ne hali varsa görsün kardeşim.”
Bu öfkeli bir tutum.
Yanlış mı?
Teknik olarak elbette yanlış.
“Ne halleri varsa görsünler” dediğinizde aslında siz de “görecekler” arasındasınız.
Bu durumda “batış” da “birlikte” oluyor, bunun farkındalar mı, merak ediyorum.
Gözlediğim kadarıyla bu öfkeli görüş seçimlerden hemen sonra ortaya çıktı. Doğru olup olmaması çok da önemli değil ama atılan bir tweet bu öfkenin de körükleyicisi oldu.
Mealen şöyle diyordu bir twette; “Ben avukatım, 30 bin lira aylık gelirim var, keyfim yerinde, tatil yapabiliyorum, çocuğumu iyi okutabiliyorum, ama 1300 liralık asgari ücretinin daha yükselmesi için gecemi gündüzüme katıp çabaladığım kişilerden biri bu sabah bana nasıl geçirdik dedi.”
Bu mesaj ironik bir serzeniş de olabilir.
Çünkü AKP’nin “seçim zaferi!” özünde çok yoksul hatta yardıma muhtaç kesimler tarafından “nasıl geçirdik” sloganıyla kutlandı bu da bir gerçek.
Yoksul ve çaresiz kesimlerin bu tepkisi medeni, kazancı pek fena olmayan, hayatını kendi başına kurtarma çap ve yeteneğine sahip olanları hayli kızdırıyor.
Bu öfkenin giderek kabardığını ve “Madem bize geçirdiler, o halde bundan sonra hiçbiri için kılımı bile kıpırdatmam” diyenlerin sayısının çok arttığını görüyorum.
Birkaç gün önce atılan bir başka tweet de zaten bu öfkenin ortak cümlelerinden biri oldu bana göre.
Tweeti atan “Bana geçirdik mi diye soran arkadaş duydum ki işinden atılmışsın. Bana geçirildiğini sanıyorsun ama bak yine sana nasıl geçirdiler ama şimdi sakın gelip de benden yardım isteme” diyor.
Bu iktidar toplumun önemli bir kesimini “Ulan batacağımı biliyorum ama bunlara destek verenler de batsın ve gerçeği görsün başka bir şey istemem” kıvamına getirdi ya, vallahi helal olsun, bu kadar büyük kötülük yapmak her babayiğidin harcı değildir.

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar