Maaşallah zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkmakta çok mahirler

BUNU YAZMAK GEREK Önce Cumhurbaşkanı sıfatıyla Erdoğan, HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin parti grubunda yaptığı konuşmada ‘Kürdistan’ demesi üzerine çok öfkelenmişti.

Erdoğan aynen şunları söylemişti; “Şimdi bu adam Kürt bile değil. ‘Kürdistan’ diyor. Şimdi ben söylüyorum. Kürdistan diye bir yer benim ülkemde var mı? Güneydoğu var, Orta Anadolu var. Ege var, Marmara var. Ama Kürdistan yok. Ey Sezai, sen Kürdistan istiyorsan Irak’ın kuzeyinde var. Oraya defol, orada yaşa. Şimdi ben Kürt kardeşlerimize söylüyorum bunlar ülkemizi bölmeye çalışıyorlar.”
Sezai Temelli’nin Meclis televizyonundan da canlı olarak verilen bu konuşmasını yayınladığı için Tele1’e ceza verilmişti.
Çünkü Erdoğan’ın öfkesinden sonra RTÜK, ‘Kürdistan’ denilmesini suç olarak görmüş ve diğer partilerin olduğu gibi HDP’nin de grup toplantısını yayınlayan Tele1’i cezalandırmakta sakınca görmemişti.
Erdoğan’ın bu “Kürdistan öfkesinin” sesi henüz kulaklardan silinmemişken, İstanbul’a aday olarak atanan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da “Kürdistan” demesi bir anda herkesi şaşırttı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar