"Krizin sorumlusu dış güçler" diyorlar ama onlara koşuyorlar

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERSon zamanlarda başta Erdoğan olmak üzere iktidar sözcülerinden ve yandaş yalaka medyandan en çok duyduğumuz şey şu;  “Dolardaki yükseliş, ekonomideki bozulma, enflasyonun sorumlusu...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Son zamanlarda başta Erdoğan olmak üzere iktidar sözcülerinden ve yandaş yalaka medyandan en çok duyduğumuz şey şu;  “Dolardaki yükseliş, ekonomideki bozulma, enflasyonun sorumlusu dış güçlerdir, Türkiye’nin Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki yükselişini kıskanıyorlar.”
Milletin yarıya yakını hatta giderek yarından fazlası bu söyleme inanıyor.
Ekonomistler şaşkın, çünkü ellerindeki verilere göre ekonomi çok kötü gibi görünüyor ama sokağa çıkınca manzara başka.
Erdoğan’ın “Bu da geçer ya hu, bir iki ayda toparlarız” söylemi tutmuş görünüyor. Şimdilik şikâyetçi görmüyorum.
Buna karşı iktidar gerçeği biliyor aslında.
Durumun “bir felakete gittiğinin” elbette farkındalar.
Milleti en fazla kasım ayına kadar uyutabileceklerini hesaplıyorlar.
Bu nedenle de “Bizi kıskanıyorlar, bizi batırmak istiyorlar” dedikleri ne kadar “dış güç” varsa kapılarını aşındırıyor adeta yalvararak para bulmaya çalışıyorlar.
Damat Albayrak’ın en son gittiği Londra ve görüştüğü tefeciler “dış güç” sayılmıyor herhalde.
Sanki el açılan Çin’e “yeni bir döneme giriyoruz” türü cafcaflı sözler, yeniden şirin gösterilmeye çalışılan Avrupa Birliği ülkeleri başta Almanya ve Fransa, onca küfürden sonra cemaatçi/darbeci bir generalin kardeşini büyükelçi olarak atadığımız Hollanda sanki “dış güç” değil.
Bu yazıyı yazdığım sırada posta kutuma CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in masajı düştü.
Niğde Milletvekili Gürer de aynı konuya dikkat çekiyor. Mesajında “Krizi dış güçlerin yarattığını söyleyenler, dış güçlerin ayağına kadar gidip ekonomik destek istiyor” diyen Gürer  “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” diye soruyor.
Aklın yolu bir yani.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar