Koca parti neden haysiyetli davranamıyor?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERBayram tatilinde eskiden beri tanıdığım AKP’li bir siyasetçi ile sohbet ettim. Laf ister istemez döndü dolaştı Türkiye’nin son günlerine geldi. Baktım ki AKP’li dostum da...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Bayram tatilinde eskiden beri tanıdığım AKP’li bir siyasetçi ile sohbet ettim. Laf ister istemez döndü dolaştı Türkiye’nin son günlerine geldi. Baktım ki AKP’li dostum da karamsar. “Yönetemiyoruz artık, sonumuz hayırlı olsun” dedi.
AKP’li siyasetçi parti içi gelişmelerden ve dayatmalardan rahatsız. “Bak bir şey anlatayım” dedi ve şunları söyledi;
“Malazgirt’te bir tören yapıldı. Bu törene bütün belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin katılması zorunluydu. Herkes gitti. Ama artık çok yoruluyoruz üstelik karşılığını da alamıyor her gün genel başkandan azar işitiyoruz, bu dayanılmaz hale geldi.”
Ben de şaşırdım tabii, “Nasıl yani” dedim “Bu törenlere katılmaz zorunlu mu?”
AKP’li siyasetçi dostum “Hesapta zorunlu değil tabii ama istersen katılma. İşte ondan sonra başlıyor (parti içindeki hainler) edebiyatı” karşılığını verdi.
Anladığım kadarıyla AKP içinde çok ciddi sıkıntılar var. Ama bu henüz su yüzüne çıkmış değil, dipte kaynama var yukarıdan henüz görülmüyor.
Tabii anlamadığım ise şu; öyle ya da böyle AKP’liler hemen her gün genel başkanlarından ağır hakaretler duyuyorlar. Oysa şu ana kadar bir kişi bile buna tepki göstermiş değil. Nasıl oluyor da bu kadar partili bir türlü haysiyetli davranamıyor?
Örneğin genel başkanları “metal yorgunluğundan” söz ediyor. Partide çalışmayanların olduğunu vurguluyor. Kimse “Metal yorgunluğu varsa onca seçimi nasıl kazandık, üstelik yüzde 41’e inmişken nasıl oldu da yüzde 50’ye çıktık, ardından referandumda nasıl yüzde 50’yi geçtik” demiyor, diyemiyor.
Genel Başkan “yolsuzluk istemiyor, hırsızların derhal partiden uzaklaştırılmasını istiyor, defolulara parti içinde yer olmadığını” söylüyor. Yine tek bir AKP’li bile “Kim bu yolsuzluk yapanlar, hırsızlar, defolular” diye sormuyor, soramıyor.
Genel Başkan “Bu tür kişiler biz söylemeden gereğini yapsın, partiden istifa etsin” diyor. Bırakın bir AKP’linin itiraz etmesini tam tersine partide bir anda istifalar başlıyor. İşin garip yanı kimse kalkıp “Kardeşim siz neden istifa ediyorsunuz, metal yorgunu musunuz, yolsuzluk veya hırsızlık mı yaptınız, FETÖ’cü müsünüz. Hain misiniz?” diye de sormuyor. Giden gittiği ile kalıyor. Kalanlar kendi kafalarına göre yorum yapıyorlar.
Bu süreç daha ne kadar sürecek bilemem elbette. Ama şunu görüyorum ki koca parti giderek kimliksizleşiyor, gurur ve onur adeta çöp tenekesine atılıyor. Bu durum partiye tamamen hakim olan genel başkanın çok hoşuna gidebilir, ama haysiyeti kalmayan insanların bakarsanız kaybedecek bir şeyleri de kalmamıştır. İşte o zaman ne yapacaklarını bilemezsiniz.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar