Kimsede utanma arlanma kalmadı

KAFAMI BOZAN ŞEYLERDövizi tutamıyorlar. Ekonomideki dengeleri kaçırdılar. Günlük çareler üretmeye çalışıyorlar. Bunlardan biri de damadın açıkladığı “Dövizle kiraya son...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Dövizi tutamıyorlar.
Ekonomideki dengeleri kaçırdılar.
Günlük çareler üretmeye çalışıyorlar.
Bunlardan biri de damadın açıkladığı “Dövizle kiraya son veriyoruz” vecizesi.
Sanki bu ülkede dövizle kiralama ya da satışlar devlet tarafından yapılmıyormuş gibi “yerli-milli tavır” edebiyatına soyundular şimdi.
Sonuçta iktidar sıkışmış, çıkış yolu arıyor.
Peki daha bu laf söylenir söylenmez üzerine atlayıp “Biz hazırız” diye yağcılık yapanlara ne demeli?
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, açıklamada alınacak önlemlerle ilgili olarak yabancı para birimi ile yapılan fonlamayı, yani kredi borcu olan yatırımcının korunacağının açıklanmış olmasına çok sevinmiş.
Diyor ki “Her şeyden önce belirtmek isteriz ki, alışveriş merkezi yatırımcıları olarak her zaman milletimiz, devletimiz ve milli para birimimiz Türk Lirası’nın yanındayız… Alışveriş merkezleri bugüne kadar ekonomide yaşanan tüm dalgalanmalarda hem devletin hem de perakendecinin yanında oldu. Türk ekonomisini daha da ileriye taşımak için devlet yetkilileri ve tüm paydaşlarla iş birliğine hazır ve iletişime açığız.”
Duyan da zannedecek ki dövizle kiralama sistemini getirenler ve acımasızca uygulayanlar kendileri değil.
Tabii “kredi borcu olanlara kolaylık getirilecek” sözüne güveniyor. Çünkü AVM’lerin yüzde 80’inde bu tür “döviz bağlantısı” var. Haklar korunacağına göre dövizle kiraya devam yani.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yağcılıkta geri kalmamış.
Palandöken’e göre “Dövizle kira sözleşmelerinin sona erdirilmesi milli paranın korunması açısından sevindirici” bir gelişmeymiş. Kiralamalarda yabancı para birimi kullanımı sürdürülebilir değilmiş. Bu durum halkımızın da belini kırıyormuş. Bu karar gecikmiş olsa bile ödemelerin döviz yerine Türk Lirası üzerinden yapılacak olması, piyasalarda istikrarı sağlayacakmış.
İktidarın ağır baskıları sonucu utanma duyguları böyle bastırılınca böyle oluyor işte.

Bİ SORALIM BAKALIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar